Іран володіє усіма можливостями для створення ядерної зброї - США

Поділитися
© gazeta-nd.com.ua
У Американській національній розвідці впевнені, що Іран здатний створити ядерну зброю, і нарощує потужності для збагачення урану, заявив глава національної розвідки США Джеймс Клеппер.

Глава національної розвідки США Джеймс Клеппер офіційно заявив, що Іран здатний створити ядерну зброю.

"Ми вважаємо, що Іран залишає відкритою для себе можливість розробки ядерної зброї в рамках потужностей, що вже розробляються. Іран може зробити таку зброю, якщо захоче - відповідні потужності зараз знаходяться в готовності. Але ми досконально не знаємо, чи збирається Іран виробляти ядерну зброю" , - сказав Клеппер на засіданні комітету з розвідки сенату конгресу США.

Глава розвідки разом з тим підкреслив, що Іран не припиняє нарощувати потужності підприємств зі збагачення урану, які, при бажанні, можуть бути використані для створення ядерних боєголовок.

"Технічні можливості Ірану в частині збагачення урану зміцнюються і збігаються з нашими оцінками, згідно з якими Іран володіє науковою, технічною та промисловою базою для виробництва ядерної зброї. Таким чином, створення ядерної зброї залишається лише політичним питанням. Ми вважаємо, що Іран міг би, ймовірно, використовувати ракети як засіб доставки такої зброї", - зазначив Клеппер.

Такі заяви директора національної розвідки стали першим офіційним підтвердженням з боку високопоставленого американського чиновника про те, що Іран володіє усіма можливостями для створення ядерної зброї. Раніше офіційні особи, у тому числі американські, висловлювали лише припущення про це.

Клеппер, втім, не окреслив можливі терміни створення ядерної зброї Іраном, проте підкреслив, що таке рішення цілком залежить від політичної волі керівників країни, які, на думку шефа розвідки, мають різні точки зору. !zn

Читайте також:

Обама: Проти Ірану всі заходи гарні


Другий американський авіаносець Abraham Lincoln увійшов у води Аравійського моря

Обама в секретному листі закликав Іран до прямих переговорів

Іран звинуватив у вбивстві вченого-ядерника США і Великобританію

Грищенко: Збройний конфлікт за участю Ірану катастрофічно позначиться на економіці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі