Іран оголосив про захоплення американського безпілотника, США все заперечують (ВІДЕО)

Поділитися
Іран оголосив про захоплення американського безпілотника, США все заперечують (ВІДЕО) © presstv.ir
Тегеран заявив, що іранським військовим вдалося захопити американський розвідувальний БПЛА над Перською затокою. У Вашингтоні поспішили все спростувати.

Іран заявив про успішне перехоплення американського безпілотного літака, який залетів у повітряний простір ісламської республіки над Перською затокою. Військові США категорично заперечують, що втрачали розвідувальний апарат.

Як повідомив 4 грудня контр-адмірал ВМС Ірану Алі Фадаві, американський апарат був захоплений під час польоту над іранським островом Харк у Перській затоці.

Він додав, що мова йде про невеликий розвідувальному апарат Scan Eagle. Такі БПЛА, за його словами, нерідко запускають з військових кораблів. Яким чином сталося перехоплення, Фадаві не уточнив.

- США послабили військову присутність у Перській затоці

Представники Вашингтона поспішили спростувати цю інформацію. Представник Центрального командування ВМС США у Бахрейні заявив журналістам, що військово-морські сили останнім часом не втрачали безпілотники і додав, що ВМС при польотах в зоні Перської затоки суворо дотримуються повітряних кордонів держав.

Згодом іранський телеканал Press TV випустив в ефір ролик, в якому, за словами коментатора, був показаний перехоплений апарат.



БПЛА Scan Eagle є спільною розробкою американських компаній Boeing і Insitu. Невеликий апарат (розмах крил близько трьох метрів) зазвичай запускають з кораблів для польотів у радіусі ста кілометрів. Він оснащений відеокамерою і не несе ніяких озброєнь.

Нагадаємо, рік тому іранські військові змогли перехопити один з найсучасніших і секретних американських БПЛА - RQ-170 Sentinel.

Як заявили в Тегерані, їхні фахівці перехопили керування апаратом, що виконував розвідувальний політ над іранською територією, і змогли опустити його на землю з мінімальними пошкодженнями.

Офіційні особи США тоді заявили, що безпілотник вийшов з ладу і йому довелося приземлитися. Вашингтон вимагав повернути БПЛА, але Тегеран залишив це питання без уваги. У квітні 2012 року було оголошено, що принципи роботи RQ-170 успішно розкриті й Іран готовий запустити виробництво аналогічних безпілотників. !zn

Читайте також:

У США розбився найдорожчий винищувач в світі

Китай показав новий безпілотник, готовий конкурувати з американськими апаратами

Американська супербомба для Ірану готова, ВПС здатні застосувати її в будь-який момент

Росія - США: військові ігри навколо Перської затоки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі