Іран визнав, що допомагає Асаду

Поділитися
Тегеран вперше офіційно визнав, що направив у Сирію і Ліван службовців «Корпусу вартових ісламської революції» для надання допомоги сирійській владі в боротьбі з повстанцями.

Генерал Мохаммад Алі Джафарі заявив, що високопоставлені офіцери Революційної гвардії вже довгий час працюють у Сирії та Ірані.

«У зв'язку з особливою ситуацією в Сирії та Лівані, ряд службовців «Корпусу вартових ісламської революції» перебував у цих країнах. Тим не менш, це не означає нашої там військової присутності», - зазначив він.

За словами Джафарі, Тегеран ділиться з Дамаском розвідданими і навіть надає фінансову підтримку. Але генерал особливо підкреслив, що якщо Сирія зазнає збройного нападу, Іран надасть їй і військову допомогу.

Іран є основним союзником Сирії на Близькому сході, а також надає допомогу ліванському шиїтському угрупованню Хезболлах, яке підтримує режим сирійського президента Башара Асада. У західній пресі раніше повідомлялося про те, що Тегеран надає Асаду різноманітну допомогу в боротьбі з повстанцями, проте прямо іранська влада досі не підтверджувала наявність у Сирії своїх радників.

- Іран пообіцяв, що в разі нападу «від Ізраїлю нічого не залишиться»

Як повідомлялося раніше, прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху прогнозує, що через півроку Іран виконає 90% роботи зі створення ядерної зброї, заявляє глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху

Нагадаємо, 15 серпня Голова Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США, генерал Мартін Демпсі звинуватив Іран в допомозі формування в Сирії загонів ополченців, які борються з повстанцями від імені уряду президента Башара Асада.

Громадянська війна в Сирії почалася в березні 2011 року. Відтоді у збройних зіткненнях між опозицією і прихильниками режиму Асада, за інформацією правозахисників, загинуло 25 тисяч людей, понад 235 тисяч осіб втекли в інші країни. !zn

Читайте також:

Прем’єр Туреччини передбачив швидкий кінець режиму Асада у Сирії

Для Асада в Москві приготували сотні квартир. Переїзд готується найближчим часом

НАТО відмовилося втручатися в сирійський конфлікт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі