Італійські адвокати надали суду документи про політичне переслідування Авакова

Поділитися
© gooddays.ru
Аваков на суді в Італії заявив, що не бажає, щоб його екстрадували в Україну. Адвокати підтвердили документами політичний характер переслідувань Авакова.

Італійські адвокати надали суду документи про те, що кримінальне переслідування харківського екс-губернатора Арсена Авакова здійснюється за політичними мотивами. Про це агентству УНІАН повідомив адвокат Юрій Вишневецький, інформуючи про рішення суду в Італії, де розглядалася справа Авакова.

«В суді італійською стороною захисту Авакова були надані документи, які підтверджують, що кримінальне переслідування Авакова здійснюється за політичними мотивами», - сказав Ю.Вишневецький, посилаючись на інформацію, надану йому захисниками А.Авакова в Італії.

За повідомленням його італійських колег, сказав Ю.Вишневецький, в судовому засіданні сьогодні було розглянуто два питання: встановлювалася особа, стосовно якої було поставлене питання про екстрадицію у зв`язку з порушенням кримінальної справи, а також з`ясовувалося питання про те, чи бажає ця особа бути екстрадованою на територію України.

«На засіданні була встановлена особа Авакова, він заявив, що не бажає бути екстрадованим», - сказав Ю.Вишневецький.

За його словами, «також були надані документи і з боку правоохоронних органів України».

«Розгляд справи, - повідомив адвокат, - був відкладений на 10 квітня».

На запитання, де у даний час перебуває А.Аваков і чи справді суд ухвалив рішення тримати його під вартою ще 40 днів, як про це пишуть ЗМІ, Ю.Вишневецький відповів: «У мене немає інформації, що таке питання розглядалося у цьому судовому засіданні. Стосовно його (А.Авакова) перебування під вартою у мене на цей час інформації немає. Прокоментувати не можу».

Нагадаємо, що Генпрокуратура України повідомила, що італійський суд у четвер, 29 березня, застосував тимчасовий арешт строком на 40 діб до Арсена Авакова.

Читайте також:

Генпрокуратура України підтвердила арешт Авакова в Італії на 40 днів

Авакова захищатимуть італійські адвокати

У БЮТ будуть «категорично вимагати» від Авакова просити політичного притулку

«Батьківщина» закликала уряд Італії та Інтерпол звільнити Авакова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі