Італійські парламентарі просять своїх міністрів не видавати Україні Авакова

Поділитися
© gooddays.ru
Італійські депутати в парламентському запиті до міністра закордонних справ, міністра юстиції та міністра внутрішніх справ просять відмовити у видачі Україні Арсена Авакова. Вони вважають, що переслідування Авакова вписується у «список арештів з явних політичних мотивів».

Депутати Італійської Республіки Джанні Вернетті і Бенедетто Делла Ведова в парламентському запиті до міністра закордонних справ Джуліо Терци, міністра юстиції Паоло Северіно і міністра внутрішніх справ Аннамарія Канчельєрі просять відмовити у видачі Україні Арсена Авакова, колишнього губернатора Харківської області та представника партії «Батьківщина». Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький з посиланням на парламентське агентство AGENPARL.

Депутати італійського парламенту попросили розглянути можливість надання політичного притулку українському політику, якщо він про це попросить.

Агентство також повідомляє, що минулого тижня у Палаті Депутатів відбулася зустріч з дочкою колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенією, і на цій зустрічі всі політичні сили Італії засудили неправомірні арешти членів попереднього уряду.

«Очевидно, що прохання української влади заарештувати Авакова, на жаль, вписується у список арештів, який поступово збільшується, з явних політичних мотивів, починаючи з тієї ж Юлії Тимошенко», - цитує агентство депутатів парламенту.

Нагадаємо, 27 березня прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила, що готує пакет документів для екстрадиції Арсена Авакова з Італії в Україну.

Щодо Авакова в Україні порушено кримінальну справу, пов'язану з незаконним відчуженням більше 50 га землі. Екс-губернатору загрожує до 10 років позбавлення волі.

Керівництво партії «Батьківщина» вже звернулося з офіційним листом до Інтерполу з проханням врахувати очевидну політичну мотивованість кримінального переслідування члена своєї партії і звільнити його. А заступник голови парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв не виключив, що Аваков може отримати політичний притулок в Італії. !zn

Читайте також:

У БЮТ спростували повідомлення Генпрокуратури про арешт Авакова в Італії на 40 діб


Італійські адвокати надали суду документи про політичне переслідування Авакова

Генеральна прокуратура вже готує документи для екстрадиції Авакова

МВС: Арсен Аваков затриманий в одній з країн Євросоюзу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі