Іванішвілі втратить посаду прем'єра, якщо йому дадуть грузинське громадянство

Поділитися
Конституція Грузії не дозволяє особі з подвійним громадянством бути главою кабінету міністрів країни. І якщо ж хтось спробує через суд привласнити Бідзіні Іванішвілі грузинське громадянство (зараз він - громадянин Франції), у нього є всі "шанси" позбутися своєї посади прем'єра.

Прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі може втратити посаду глави кабінету міністрів, якщо йому повернуть громадянство республіки.

"Достатньо, щоб суд надав мені громадянство Грузії і я не зможу бути прем'єром", заявив Іванішвілі у п'ятницю, 26 жовтня, у Кутаїсі.

"Реально, я сьогодні є прем'єром як громадянин Франції. Достатньо присвоїти мені громадянство Грузії і я втрачу це право. Така анекдотична наша Конституція", - пояснив Іванішвілі.

Варто відзначити, що Конституція Грузії не дозволяє особі з подвійним громадянством бути главою кабінету міністрів країни.

Іванішвілі пояснив, що якщо грузинський суд поверне йому громадянство, він не зможе бути прем'єром, виходячи з того, що для відмови від французького громадянства необхідні процедури, "а це затягнутий в часі процес".

Як заявив адвокат прем'єра Шалва Тадумадзе, процедуру відмови від французького громадянства вже розпочато, але коли завершиться процес, поки не відомо.

Тим часом президент Грузії Михайло Саакашвілі вже присвоїв Іванішвілі громадянство шляхом натуралізації, але указ набирає чинності після того, як Б.Іванішвілі буде позбавлений французького громадянства. !zn

Читайте також:

Новий уряд Грузії змінить конституцію і реформує силовиків

Майбутній прем’єр Грузії поклав провину за війну з Росією на Саакашвілі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі