Івано-Франківськ відмовився визнавати закон про мови

Поділитися
© svetiteni.com.ua
Депутати Івано-Франківської міської ради висловили категоричне невизнання і непокору прийнятому Верховною Радою України і підписаному президентом України закону «Про засади державної мовної політики».

Івано-Франківська міська ради 23 серпня прийняла заяву до президента України, Верховної Ради та Конституційного Суду України щодо невизнання Закону «Про засади державної мовної політики».

Як повідомили у міській раді, в заяві йдеться, що депутати висловлюють «категоричне невизнання і непокору прийнятому Верховною Радою України 3 липня 2012 року і підписаному президентом України 8 серпня 2012 Закону «Про засади державної мовної політики».

«Наше невизнання ґрунтується на тому, що, грубо, в порушення ст. 10 Конституції України, нині чинна влада на чолі з малоросійським Президентом, шахрайськими і насильницькими методами прийняття закону підірвала фундамент конституційного ладу в державі. На 22-му році Незалежності вищий законодавчий орган країни взяв курс на знищення національних цінностей і характерних ознак держави, замахнувшись на душу народу - українську мову. Президент не прислухався до численних звернень громадськості та підписав цей ганебний закон».

- Тернопільська облрада оголосила закон про мови «поза законом»


На думку депутатів, провладна більшість у ВР «демонструє свою антинародну діяльність, спрямовану на узурпацію існуючої українофобської влади, знищення останніх ознак демократії і будівництво олігархічно-кланової диктатури».

Депутати переконані, що прийняття низкою місцевих рад рішень про визнання на їхніх територіях виключно російської мови як регіональної спрямоване не «на зрівняння прав різномовного населення, а, навпаки - на затвердження єдиної імперської мови в регіонах, а отже і в цілій державі».

«Ми переконані, що цей закон є спекулятивним напередодні парламентських виборів, - говориться в заяві міської ради. - Процедура прийняття та реалізації цього закону є сумнівною, суперечливою і не підкріпленою іншими законодавчими нормами, а тому потребує негайної реакції Конституційного Суду України», - йдеться в заяві депутатів.

Депутати Івано-Франківської міської ради заявляють, що мовний закон на території Івано-Франківська не є чинним.

Нагадаємо, статус регіональної мови російській раніше надали Одеса, Севастополь, Харків, Миколаїв, Ялта, а також Одеська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Луганська і Дніпропетровська області.

Читайте також:

Янукович не впевнений, що мовний закон буде працювати у прийнятому вигляді

Київська влада займеться статусом російської мови у вересні

У Миколаєві з бійками і димовими шашками російську визнали регіональною (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі