Іващенко краще «згниє в тюрмі», аніж визнає свою провину

Поділитися
Іващенко не збирається визнавати свою провину, навіть якщо йому доведеться «згнити в тюрмі». Колишній в.о. глави Міноборони не виключає, що суддя прислухається до його доводів і скоротить йому термін.

Колишньому в.о. глави Міноборони Валерію Іващенку пропонували погодитися зі звинуваченнями прокуратури в обмін на пом'якшення терміну.

«Моїм адвокатам від обвинувачення передавали прохання, мовляв, нехай Іващенко хоч у чомусь зізнається, тоді все буде простіше. Але я швидше згнию тут, у в'язниці, але зізнаватися в тому, в чому не винен, не буду!", - сказав він.

«Що стосується вироку, не думаю, що суддя Вовк прислухається до моїх аргументів. Можливо, трохи пом'якшить вимоги прокурорів, дасть не 6, а 5 років. Хоча б, щоб зрівняти покарання для мене і керуючого санацією. Втім, для мене що 10 гривень штрафу, що 10 років в'язниці - все одно неприйнятно, тому що я невинний", - додав він, пише Сегодня.

За словами Іващенка, після арешту його вразив гострий радикуліт. Зараз він перебуває в палаті санчастини Лук'янівського СІЗО.

З січня йому надають медичну допомогу лікарі поліклініки Шевченківського району. Вони проводять магнітотерапію, електрофорез, дають медикаменти, приходив масажист. Але цього мало.

«У палаті - 4 людини, всі люди порядні, кримінальників немає. Мене до них (їх було троє) підселили у кінці грудня 2011 року. Це звичайна палата, ніякої люксової обробки тут немає. Є телевізор, він належить одному з моїх товаришів по палаті. А холодильник надав СІЗО, мабуть, з якоїсь гуманітарної допомоги», - розповів Іващенко.

«Перевести мене у неврологічний стаціонар, де б мені дійсно допомогли, не погоджуються. Через це у мене знову загострення, у мене адже три міжхребетні грижі у поперековому відділі, дві - у шийному відділі. Так, мене не раз обстежила комісія МОЗ, але ж обстеження - це не лікування», - зазначив він.

«У цьому зв'язку мене часто запитують, мовляв, не образливо, що для Тимошенко (у якої теж грижа) обладнають палату у стаціонарі і навіть ведуть мову про Німеччину, а тебе, мовляв, так не лікують. Ні, про образу не може бути й мови. Я просто добре розумію, як їй важко. Я чоловік, військовий, звик переносити службу. Вмію терпіти, знаю, як себе мобілізувати і налаштувати. Але жінці при наявності таких проблем особливо важко. Так що відчуваю до неї лише співчуття», - додав Іващенко.

Іващенко також зазначив, що він - «поза політикою», не є членом якоїсь партії.

Як повідомлялося, головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу проти В.Іващенка. Стосовно нього було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

1 листопада 2010 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи проти В.Іващенка.

В.Іващенко та арбітражний керуючий державного підприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» звинувачуються у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу
. !zn

Читайте також:

Іващенка внесли до суду на ношах і «не пускають в туалет»

Іващенко через погане самопочуття не зміг покинути СІЗО, щоб потрапити на суд


Суддя Вовк довів і Іващенка до оголошення голодування

Іващенко відмовився давати свідчення у суді, який вважає фарсом

Іващенко не виключає, що повернеться у політику

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі