Іващенко розраховує вийти на свободу за рішенням Апеляційного суду

Поділитися
Колишній в. о. міністра оборони Валерій Іващенко вважає справу проти себе помстою, а також, що в Апеляційного суду немає іншого варіанту, окрім як відпустити його на свободу.

Колишній в. о. міністра оборони Валерій Іващенко заявляє, що не є членом якоїсь політичної партії і вважає справу проти себе помстою.

"Я не є сьогодні членом якоїсь політичної партії, руху, громадської організації й ніколи не був ним у незалежній Україні", - заявив Іващенко.

"Сфабрикована щодо мене кримінальна справа має очевидний кон'юнктурно-замовний характер. Це переслідування - справа рук впливових негідників, які вміло помстилися мені за те, що в 2009 році я домігся їхнього вигнання з Міноборони, тим самим позбавивши цих ділків, що наживалися на дерибані ресурсів збройних сил України, найбільш ласої й прибуткової частини їхнього брудного бізнесу", - сказав він, пише «Коммерсант-Украина».

"Політичність" справі додали "найбільш Печерський суд у світі" і головуючий на процесі суддя Сергій Вовк, який, грубо порушуючи закони, Конституцію, Конвенцію про захист прав людини, організував відвертий жорстокий фарс і судилище - поглумився над моїми правами людини й громадянина, розтоптав їх", - заявив Іващенко.

"Суд позбавив мене й моїх захисників рівних можливостей на захист і справедливе правосуддя. На це не могли не відреагувати багато хто як в Україні, так і за її межами - і міжнародна громадськість, і правозахисні організації, а також мої друзі й знайомі, що знають мене як чесну й порядну людину", - додав він.

Він вважає, що в Апеляційного суду немає іншого варіанту, окрім як відпустити його на свободу.

"Я розраховую на законне й справедливе рішення суду. В апеляційних скаргах я й мої адвокати досить аргументовано, мотивовано й конкретно обґрунтували не просто юридичну неспроможність вироку, але і його незаконність", - сказав він.

"Приймаючи рішення, Печерський суд ґрунтувався - всупереч вимогам закону - виключно на досудових матеріалах", - підкреслив Іващенко.

"Цьому є лише одне пояснення: у ході судового розслідування справи не підтвердилося жодне з висунутих мені обвинувачень, не були доведені ні мотив, ні намір, ні моя участь в інкримінованих мені злочинах. Якщо коротко - не була доведена моя провина",- упевнений він.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі з забороною на три роки займати державні посади.

Як повідомлялося, головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу проти В.Іващенка. Стосовно нього було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

1 листопада 2010 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи проти В.Іващенка.

В.Іващенко та арбітражний керуючий державного підприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» звинувачуються у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу. !zn

Читайте також:

У Конгресі США розроблено проект резолюції по Україні з вимогою звільнення Тимошенко і Луценка

Іващенко переконаний, що прокурори будуть відповідати за його вирок

Суд розгляне апеляцію Іващенка 14 серпня


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі