Через жадібність Тігіпка «Регіони» вже хочуть поглинути тільки його. Без партії

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Об'єднання партії "Сильна Україна" (СУ) з Партією регіонів (ПР), яке заплановано на кінець листопада, переноситься на невизначений термін через небажання керівництва Партії регіонів виконувати кадрові вимоги лідера СУ Сергія Тігіпка.

За останні кілька тижнів сторони так і не наблизилися до компромісу.

"Тігіпко, як і раніше, хоче отримати високі посади в уряді для своїх людей, а Партія регіонів з цим категорично не згодна", - повідомило «КоммерсантЪ-Украина» джерело, близьке до перемовного процесу.

Не кращим чином на хід перемовин впливає також атмосфера у Кабінеті міністрів. Такі ініціативи Сергія Тігіпка, як введення податку на багатство та операції з офшорами, за словами співрозмовника, дратують представників економічного блоку уряду, у тому числі голову ПР, прем'єр-міністра Миколу Азарова.

Тим часом цього тижня закінчується термін, відведений лідером партії "Сильна Україна", віце-прем'єром-міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком на вирішення всіх питань щодо злиття з Партією регіонів та проведення об'єднавчого з'їзду.

У прес-службі партії "Сильна Україна" заявили, що поки не знають дати з'їзду.

"Коли стане відома дата, ми обов'язково повідомимо", - сказала прес-секретар СУ Євгенія Кравчук.

У Партії регіонів розглядають можливість переходу до них одного тільки лідера СУ Сергія Тігіпка. "Теоретично до Партії регіонів може вступити тільки пан Тігіпко. Так свого часу зробили Анатолій Кінах та Інна Богословська. Але тоді у його політичної сили немає майбутнього, тому що "Сильна Україна" створювалася під лідера", - вважає заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Володимир Зубанов.

Нагадаємо, що 16 серпня прем'єр-міністр України, лідер Партії регіонів Микола Азаров заявив про об'єднання з партією «Сильна Україна», яку очолює віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі