Ізраїль дав ХАМАСу 36 годин на припинення вогню

Поділитися
Ізраїль дав ХАМАСу 36 годин на припинення вогню © ynet.co.il
Напруженість у секторі Газа наростає. Ізраїльська влада висунула руху ХАМАС ультиматум, пригрозивши "повністю військовим вирішенням проблеми".

Армія оборони Ізраїлю шостий день продовжує операцію «Хмарний стовп» у секторі Гази. У понеділок, 19 листопада, ізраїльська влада пред'явила руху ХАМАС ультиматум: якщо після закінчення 36 годин з сектору Газа не припинять запускати по Ізраїлю ракети, вони розширять військову операцію.

Як заявив міністр фінансів Ізраїлю Юваль Штайніц, у випадку, якщо ХАМАС не припинить обстрілювати територію Ізраїлю і незаконно постачати сектору Газа зброю, справа може дійти до «повністю військового вирішення» питання.

«Ми знаходимося на роздоріжжі. Нас чекає або заспокоєння ситуації, або посилення операції, в тому числі розглядається питання про повністю військове вирішення проблеми», - сказав Штайніц.

За даними армійської радіостанції «Галею Цахал», Ізраїль використовував Єгипет в якості посередника для передачі ультиматуму.

Відзначимо, що станом на 18 листопада міністерство оборони Ізраїлю отримало дозвіл на заклик 75 тис. резервістів, з яких 16 тис. вже перебувають у строю.

Настільки масштабної мобілізації в Ізраїлі не було багато років: у ході попередньої операції в Газі «Литий свинець», що тривала три тижні, під рушницю було поставлено 10 тис. резервістів.

Операція «Хмарний стовп» почалася ввечері 14 листопада з ліквідації лідера бойового крила ХАМАС Ахмада Джабарі.

Ізраїльські ВПС атакували десятки підземних сховищ ракет, а також інфраструктурні об'єкти палестинців. У відповідь із сектору Газа продовжують запускати ракети в бік ізраїльських міст.

За останні шість днів загинуло близько 80 палестинців, серед яких і мирні жителі, і троє ізраїльтян, убитих ракетним ударом. !zn

Читайте також:

Генсек ООН закликав Ізраїль і ХАМАС до перемир’я

Війна обходиться Ізраїлю в $15 млн за кожний день

Армія Ізраїлю розбомбила штаб-квартиру ХАМАС у секторі Газа

Ліга арабських держав засудила удари Ізраїлю по сектору Газа

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі