Ізраїльські ВПС завдали авіаудару по сектору Газа

Поділитися
© trend.az
Ізраїльські ВВС атакували сектор Газа після того, як у ніч на 1 червня в бою палестинським бойовиком був убитий один із солдатів спецназу Ізраїльської армії. Пізніше був убитий і палестинець. Незадовго до опівдня палестинські бойовики випустили кілька мінометних снарядів по території Західного Негева, які не принесли збитків. Ізраїльські ВВС вистрілили ракетою по автомобілю, в якому, за даними ізраїльської розвідки, перебували бойовики «Комітетів народного опору». В результаті вибуху постраждали чотири місцевих жителі.

Ізраїльські ВВС атакували сектор Газа після того, як в ніч на 1 червня в бою палестинським бойовиком був убитий один із солдатів спецназу Ізраїльської армії.

Бій відбувся о 4 ранку в районі КПП "Кисуфім" неподалік від села Абасан аль-Кабір: 22-річний бойовик Ахмад Абу Наср проник на нейтральну смугу, а потім і на територію Ізраїлю. Для його ліквідації були направлені солдати бригади "Голані", що здійснює патрульні рейди на кордоні з сектором Газа, які висадилися з гелікоптерів.

Переслідуючи порушника, підрозділ несподівано наштовхнувся на автоматну чергу. В результаті був важко поранений і згодом помер 21-річний солдат "Голані" старший сержант Натанель Мушіашвілі. Терориста ліквідували через кілька хвилин.

Тим часом палестинці, що проживають поблизу від кордону, стверджують, що вони не тільки чули стрілянину в районі села Абасан, але й бачили, як ізраїльські військові вертольоти скидали димові шашки. А деякі палестинські джерела заявляють, що ізраїльські військові при відображенні атаки окрім ВВС використовували і танкові гармати.

Крім того, палестинські ЗМІ відзначають, що минулої ночі постріли чути було і на схід від Хан-Юніса, на півдні сектора Гази. Судячи з усього, мова йшла про попереджувальний вогонь. Після обстрілу виникла пожежа на полі, де ростуть пшениця і ячмінь.

Пізніше, незадовго до опівдня, палестинські бойовики випустили кілька мінометних снарядів по території Західного Негева, які, вибухнувши на відкритій місцевості, не принесли збитків. Однак після цього ізраїльські ВВС випустили ракету, спрямовану на відкритий автомобіль, в якому, за даними ізраїльської армійської розвідки, перебували бойовики "Комітетів народного опору". В результаті вибуху постраждали чотири місцевих жителя - двоє з них знаходяться у критичному стані.

Влада Ізраїлю поклала відповідальність за загострення ситуації на кордоні на «терористичну організацію "Хама ", що контролює сектор Газа». !zn

Читайте також:

Знайди снайперів на фото - ізраїльські невидимки зі спецназу вразили іноземців

Ізраїль почав бомбити сектор Газа

Ізраїль вирішить питання нападу на Іран незалежно від Вашингтона

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі