Ізраїль і ХАМАС висунули умови для перемир'я

Поділитися
Ізраїль і ХАМАС висунули умови для перемир'я © n1.by
Ізраїльська сторона заявила про чотири умови для досягнення миру, серед яких припинення вогню з боку сектору Газа і гарантії того, що «ХАМАС» не буде переозброюватися. У свою чергу представник «ХАМАСу» вимагає від Ізраїлю зняття блокади з сектору Газа.

Представники влади Ізраїлю і руху ісламізму ХАМАС на переговорах у Каїрі висунули умови для перемир'я і припинення вогню. Так, Ізраїль висунув чотири умови для перемир'я, в тому числі припинення вогню з боку сектору Газа і надання гарантій того, що ХАМАС не буде переозброюватися.

У свою чергу лідер ХАМАС Халед Машааль вимагав від Ізраїлю припинити «агресію і вбивства» і зняти блокаду сектору Газа.

Тим часом Ізраїль повідомив єгипетській владі, що якщо до вівторка палестинські бойовики не припинять обстріл ізраїльської території, то військова операція може бути розширена. Як заявив міністр фінансів Юваль Штайніц, рішення з цього приводу буде прийнято протягом найближчих годин.

За його словами, якщо палестинці припинять вогонь, а також імпорт зброї, то Ізраїль погодиться на припинення вогню. В іншому випадку існує реальна можливість того, що Ізраїль задіє сухопутні війська.

За словами ізраїльських військових, у понеділок бойовики випустили 32 ракети по території Ізраїлю, чотири з них були перехоплені у повітрі.

Всього ж з початку конфлікту палестинські бойовики запустили 877 ракет: 570 з них потрапили по території Ізраїлю, ще 307 ракет були збиті ізраїльською протиракетною системою «Залізний купол».

Адміністрація США визнала за Ізраїлем право на самооборону в ході близькосхідного конфлікту.

Нагадаємо, операція ізраїльської армії «Хмарний стовп» почалася ввечері 14 листопада з ліквідації лідера бойового крила ХАМАС Ахмада Джабарі.

За останні шість днів збройного конфлікту в секторі Газа загинули більше 100 людей. Ізраїль продовжує завдавати авіаударів, намагаючись не дати палестинським бойовикам запускати ракети по ізраїльській території. Крім того артилерія військово-морського флоту також обстрілює територію.

19 листопада ізраїльська влада пред'явила руху ХАМАС ультиматум: якщо після закінчення 36 годин з сектору Газа не припинять запускати по Ізраїлю ракети, вони розширять військову операцію.

За станом на 18 листопада міністерство оборони Ізраїлю отримало дозвіл на заклик 75 тис. резервістів, з яких 16 тис. вже перебувають у строю. !zn

Читайте також:


Євросоюз вимагає від ХАМАС припинити обстріл Ізраїлю і закликав Ізраїль діяти пропорційно

ХАМАС відмовився виконувати ультиматум Ізраїлю

Близько 200 українців прагнуть залишити сектор Газа

Ізраїль відкрив кордон для гуманітарної допомоги сектору Газа

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі