Ізраїль вирішить питання нападу на Іран незалежно від Вашингтона

Поділитися
© haaretz.com
Ізраїль сам буде приймати рішення про те, чи завдавати удар по Ірану і коли саме це робити. З приводу удару по Ірану в Ізраїлі існують розбіжності зі США.

Голова міністерства оборони Ізраїлю Ехуд Барак заявив, що Ізраїль буде приймати рішення щодо завдання удару по Ірану самостійно.

Виступаючи на конференції Інституту Національної Безпеки, він також заявив, що з цього приводу існують певні розбіжності зі США, але при цьому висловив упевненість в тому, що через наявність загальних цілей та інтересів, особливі відносини між Вашингтоном і Єрусалимом збережуться.

На тій самій конференції він зробив й іншу гучну заяву, повідомивши, що в разі провалу мирних переговорів із Палестинською автономією, Ізраїлю слід замислитися про те, щоб залишити Західний берег повністю без будь-яких умов.

Спікер голови Палестинської автономії Махмуда Аббаса Набіль Абу Рудейна заявив, що такий крок Ізраїлю призведе до того, що в Автономії будуть тільки часові межі, а це не влаштовує палестинське керівництво. Влада ПА згодна на державу тільки в межах 1967 року і зі столицею в Єрусалимі.

Читайте: Обама «прозоро натякнув», що США підтримають Ізраїль в разі бомбардувань Ірану

Нагадаємо, інформація про можливе військове протистояння Ізраїлю та Ірану з'явилася у кінці 2011 року, коли Міжнародне агентство з атомної енергетики (МАГАТЕ) опублікувало доповідь, що стосується ситуації в Ісламській Республіці. У ній відомство визнало, що Іран володіє усім необхідним для створення ядерної зброї.

Першою країною, яка висловила стурбованість такою ситуацією, тоді став Ізраїль. Він же запропонував і єдиний спосіб боротьби - напад, який стане кінцем ядерної програми Ірану.

Під час останньої зустрічі Барака Обами з Біньяміном Нетаньяху американський президент чітко дав зрозуміти ізраїльському прем'єр-міністру - війна з Іраном виключена.

У той же час Вашингтон не виключає, що США можуть почати військові дії проти Ірану, якщо не допоможуть інші способи перешкодити цій країні створювати ядерну зброю. Про це на початку березня заявив глава Пентагону Леон Панетта.

При цьому у травні президент Ірану Шимон Перес заявив журналістам, що слід дуже добре подумати, перш ніж зважитися на військовий удар по ядерним об'єктам Ірану. !zn

Читайте також:

Пентагон готовий завдати удару по ядерним об'єктам Ірану


Іран не збирається припиняти збагачення урану

США у законопроекті про військові витрати передбачили підготовку до війни з Іраном

Нетаньяху: Метою Ірану є знищення Ізраїлю


Глава Пентагону: США готові застосувати силу, якщо Іран не зупинить ядерну програму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі