До санкцій ЄС проти Білорусі приєдналися ще сім країн

Поділитися
© antitotal.org.ua
Хорватія, Македонія, Чорногорія, Ісландія, Сербія, Албанія та Ліхтенштейн приєдналися до економічних і візових санкцій, введених Євросоюзом щодо Беларусі.Офіціальний Мінськ висловив жаль у зв'язку з діями європейських країн.

Сім європейських країн, що не входять в ЄС - Хорватія, Македонія, Чорногорія, Ісландія, Сербія, Албанія та Ліхтенштейн - приєдналися до економічних і візових санкцій, введених Євросоюзом щодо Білорусі.

У заяві верховного представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, розміщеній на сайті Євросоюзу 8 червня, говориться, що Європейський союз "бере до відома це зобов'язання і вітає його".


У заяві Ештон, зокрема, ідеться про те, що ЄС «бере до відома це зобов'язання і вітає його». Як зазначається в документі, названі держави «забезпечать відповідність національної політики» рішенням Ради ЄС від 23 березня, згідно з якими розширено список нев'їзних до Європи білоруських чиновників і введені точкові економічні санкції відносно низки бізнесменів і компаній.

Візові та економічні санкції ЄС в даний час поширюються на близько 240 приватних осіб на чолі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, а також близько 30 підприємств.

Офіційний Мінськ висловив жаль у зв'язку з діями європейських країн.

«Політика санкцій не має перспектив, вона сіє недовіру і перешкоджає реальному врегулюванню спірних питань», - заявив начальник управління інформації, прес-секретар білоруського МЗС Андрєй Савіних.

«Ми висловлюємо жаль у зв'язку з прийнятим рішенням. Очевидно, що це демонстрація лояльності по відношенню до центру сили, який вимагає таких дій і готовий їх винагороджувати», - заявив офіційний представник МЗС. !zn

Читайте також:

У відповідь на санкції ЄС, Лукашенко не буде випускати з країни опозиціонерів


Білорусь не поверне послів країн ЄС через нові санкцій


Євросоюз схвалив нові санкції проти Білорусі та Сирії


Німеччина відкликала посла з Білорусі, закликавши взяти приклад всі країни ЄС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі