Кабмін просить Європейський суд визнати справу Луценка неприйнятною для розгляду

Поділитися
Валерія Лутковська в Європейському суді з прав людини заявила, що під час обрання запобіжного заходу для Юрія Луценка українські суди виходили з очевидності здійсненого ним злочину і можливості тиску на свідків. Лутковська також згадала справу «Ходорковський проти Росії», в якій Європейський суд встановив право на попереднє ув'язнення.

Уряд України попросив Європейський суд з прав людини визнати справу колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка проти України неприйнятною для розгляду. Про це заявила сьогодні під час слухань у палаті Європейського суду з прав людини уповноважений уряду України Валерія Лутковська.

«Уряд просить суд встановити, що не було порушень у цій справі», - сказала вона.

За словами Лутковської, під час обрання запобіжного заходу для Луценка національні українські суди виходили з очевидності здійсненого ним злочину і можливості тиску з боку Луценка на свідків.

«Суд вирішив, що інші процедурні заходи не могли забезпечити належну процедурну поведінку заявника», - зазначила Лутковська.

Вона також підкреслила, що Луценко, на переконання українського уряду, не використав усіх можливих засобів оскарження свого досудового ув'язнення.

«Тому цю справу має бути визнано неприйнятною для розгляду», - зазначила Лутковська.

Вона також підкреслила, що у кримінальних справах, порушених в Україні щодо колишнього міністра внутрішніх справ, немає ніяких ознак політичного тиску.

Лутковська «цинічно обманює Європу» у справі Луценка, - Доній

При цьому, як зазначила Лутковська, у своєму першому поданні Луценко нічого не говорив про політичні мотиви його переслідування, зазначивши такі мотиви лише у поданні до Євросуду з проханням про надання його справі пріоритетного статусу.

«Уряд вважає, що утримання Луценка під вартою було виправданим», - зазначила Лутковська.

У своєму обґрунтуванні уповноважений українського уряду також згадала справу «Ходорковський проти Росії», в якій Європейський суд з прав людини встановив право на попереднє ув'язнення при відносно низькій презумпції (припущення про наявність чи відсутність певних фактів). !zn

Читайте також:

Європейський суд почав розгляд скарги Луценка


Лутковська відмовилася відповідати на питання депутатів про порушення прав Тимошенко і Луценка

Дружина Луценка не виключає, що цироз печінки у її чоловіка може перерости у рак

Пенітенціарна служба показала палату Луценка (відео)

Янукович упевнений, що Тимошенко заслужено несе покарання

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі