Каддафі не розчулив Білий Дім своїм листом

Поділитися
© clipart.net.ua
Держсекретар США Гілларі Клінтон дала зрозуміти, що Білий Дім не піде на поступки лівійському лідерові Муаммару Каддафі. Заява прозвучала незабаром після того, як президент Барак Обама одержав листа від Каддафі.

Лівійський диктатор має залишити свій пост і зупинити наступ лояльних йому військ на повстанців, йдеться в заяві.

У своєму листі лідер джамахірії попросив президента США припинити бомбардування території Лівії. Зокрема, Каддафі, назвавши Обаму "сином", заявив, що військова кампанія проти "маленького народу в країні, що розвивається" завдає їй моральної шкоди. Він також зазначив, що військовими методами демократію побудувати не вдасться.

Коментуючи реакцію самого Обами на лист, його прес-секретар Джей Карні зазначив, що "умови, викладені президентом, відомі".

Напередодні повідомлялося, що колишній американський конгресмен Курт Уелдон, який прибув до арабської країни в рамках неофіційної делегації, зробив пропозицію лівійському лідеру. Він закликав Каддафі оголосити перемир'я, вивести свої війська з міст, а також пустити до Лівії представників гуманітарних організацій. Самому Каддафі було запропоновано відійти від керівництва країною, після чого Лівію має очолити уряд, що складається з нинішніх лідерів і представників повстанців. При цьому, Каддафі зможе зайняти посаду почесного голови Африканського союзу.

Місія екс-конгресмена, як зазначалося, отримала схвалення і в Білому домі, і в Конгресі США.

За матеріалами: Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі