Каддафі заявив, що готується стати шахідом

Поділитися
© Андрій Ільків
Повалений лівійський лідер Муамар Каддафі заявив по радіо міста Бені-Валід, яке й досі залишається під контролем вірних йому військ, що знаходиться в Лівії, повідомляє у вівторок арабський інтернет-портал "Елаф".

У своєму виступі М. Каддафі, який зник з поля зору після взяття Тріполі лівійськими повстанцями, заявив, що чекає на мученицьку смерть (шахади) у своєму протиборстві з "Заходом і його нікчемними агентами".

Звертаючись до своїх прихильників, які ведуть бої з лівійськими повстанцями в містах Бені-Валід і Сирт, М. Каддафі сказав, що він знаходиться з ними "на полі бою, а не у Венесуелі або Нігері", як стверджують його вороги.

Колишній лівійський лідер також погрожував "лівійським агентам Заходу", що вони отримають від народу "відсіч, якої не чекають". За словами М. Каддафі, Лівія стане "пеклом для Заходу і його нікчемних агентів". Він знову звинуватив країни Заходу в тому, що вони напали на Лівію для встановлення контролю над її нафтою.

"Ми говорили і не перестанемо говорити - це нафта лівійського народу, а не нафта Франції чи Англії. Вона належить моєму народові, а не мені", - сказав на закінчення М. Каддафі.

У середині лютого 2011 року в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою повалення М. Каддафі, який правив країною понад 40 років, які згодом переросли в збройне протистояння між урядовими силами і опозицією.

У ході майже шести місяців бойових дій противникам режиму М. Каддафі вдалося встановити контроль майже над усією територією Лівії. В кінці серпня сили опозиції за підтримки авіації НАТО зайняли лівійську столицю Тріполі. Про місцезнаходження Каддафі досі нічого не відомо. Частина його сім'ї - дружина Сафія, дочка Аїша і сини Мухаммед і Ганнібал Каддафі - втекли в Алжир.

У лютому опозиція сформувала в Бенгазі Перехідну національну раду (ПНР), яку оголосила єдиним легітимним органом влади в країні. ПНР визнали близько 60 країн, серед який і Україна.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі