Кадиров вважає, що гроші Чечні дає Аллах

Поділитися
Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що фінансування республіки має божественну природу. На запитання кореспондента "Російської служби новин" про джерела фінансування республіки він відповів: "Аллах дає. Не знаю. Звідкись беруться гроші".

Цю заяву Р. Кадиров зробив у Грозному, де 5 жовтня відзначається День міста, який збігається із 35-річчям Кадирова. У цей день у столиці Чечні відкрився комплекс "Грозний-Сіті", а також, за інформацією "РИА Новости", мало відбутися відкриття відреставрованого проспекту імені Ахмада Кадирова та Республіканської клінічної лікарні.

Також на честь дня міста в Грозному пройде концерт, на якому будуть виступати Йосип Кобзон, Дмитро Хворостовський та інші зірки. Раніше повідомлялося, що в столицю Чечні також приїде Ванесса Мей, проте інформація про її участь у святі офіційно не підтверджена

Крім того, на свято запрошені Кевін Костнер, Жан-Клод Ван Дамм і Хіларі Суонк. Повідомлялося також, що в Грозному виступить співачка Шакіра, однак вона спростувала цю інформацію в своєму мікроблозі.

Чечня є першим серед дотаційних регіонів Росії. У квітні 2011 року республіка попросила в уряду Росії 500 мільярдів рублів на реалізацію різних проектів в економіці і соціальній сфері та будівельних проектів.

Мінрегіонрозвитку РФ в свою чергу підрахувало, що на реалізацію федеральної програми "Розвиток Північно-Кавказького федерального округу до 2025 року" буде потрібно 3,9 трильйона рублів, з яких Чечні має бути виділено 423 млрд. Міністерство фінансів у серпні 2011 року відмовилося узгоджувати цю програму, але згодом сума збільшилася до 5,5 трильйона.

Раніше 5 жовтня в інтерв'ю кореспонденту телеканалу "Росія 24" Р. Кадиров заявив, що незабаром Чечня не буде дотаційним регіоном. "Найближчим часом Чечня буде донором для інших регіонів, я в цьому впевнений", - сказав Р. Кадиров. Згідно з офіційними даними, в 2010 році доходи бюджету Чечні склали 56,9 мільярда рублів, з них 52 мільярди - дотації з федерального бюджету.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі