Кандидати від опозиції прийняли присягу «звільнити Україну від режиму Януковича» (документ)

Поділитися
© grytsenko.com
Кандидати пообіцяли пдбати про добробут українського народу, захищати статус української мови, докласти максимум зусиль для звільнення всіх політичних в'язнів, зробити все можливе «для якнайшвидшого звільнення України від кримінального окупаційного режиму Віктора Януковича».

Кандидати в народні депутати Об'єднаної опозиції "Батьківщина" прийняли присягу і зобов'язалися в новому парламенті проголосувати за імпічмент президента Віктора Януковича.

У неділю в центральному офісі Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" відбулася церемонія прийняття присяги кандидатів у депутати від об'єднаної опозиції.

"Я маю честь бути кандидатом у народні депутати України від об'єднаної опозиції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" і беру на себе зобов'язання у разі мого обрання вступити у фракцію "Батьківщина" у Верховній Раді Україні 7-го скликання і ні юридично, ні фактично не виходити з неї протягом дії мандата, наданого мені виборцем", - зачитав текст присяги глава ради об'єднаної опозиції, лідер партії" Фронт Змін "Арсеній Яценюк.

"Обіцяю неухильно дотримуватися Конституції України, відстоювати соборність, незалежність і національні інтереси України, дбати про добробут українського народу, захищати статус української мови як єдиної державної, права і свободи кожного громадянина, поважати нашу історію, культуру і традиції", - продовжив читати Яценюк.

Кандидати в депутати взяли на себе зобов'язання неухильно дотримуватися фракційної дисципліни і виконувати рішення фракції.

"Вважаю своїм обов'язком зробити все залежне від мене для якнайшвидшого звільнення Україні від кримінального окупаційного режиму Віктора Януковича для чого присягаю голосувати за закон про імпічмент президента України, за сам імпічмент Януковича, а також за закон про порядок відкликання народного депутата", - процитував текст присяги Яценюк.

-Опозиція оголосила про початок всеукраїнської акції «Україна проти Януковича»

Кандидати в народні депутати взяли на себе зобов'язання докласти максимум зусиль для звільнення всіх політичних в'язнів: лідера об'єднаної опозиції екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-міністра МВС Юрія Луценка та інших політичних в'язнів. Також опозиційні кандидати в депутати зобов'язалися зробити все для припинення політичних репресій в Україні.

"Перед Господом Богом і перед народом України публічно присягаю дотримуватися цих зобов'язань. А в разі принципової зміни моєї політичної позиції врозріз з позицією ВО "Батьківщина", від якої я буду обраний, вважаю справою честі і зобов'язуюсь скласти повноваження народного депутата України", - говориться в присязі.

- Сьогодні виповнився рік, як Тимошенко за гратами

Текст присяги підписали Яценюк, лідер партії Громадянська позиції Анатолій Гриценко, член ВО "Батьківщина" Григорій Немиря, лідер партії "Реформи і порядок" Сергій Соболєв , лідер "Народного руху України" Борис Тарасюк, заступник лідера ВО "Батьківщина" Микола Томенко, генеральний директор телеканалу TВі Микола Княжицький, дружина Луценко Ірина, перший заступник лідера ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Потім текст присяги підписали всі кандидати в депутати ВО "Батьківщина", які висуваються як за партійним списком, так і в мажоритарних округах.

"Сьогоднішня присяга - це перший крок до того, щоб люди повірили, що тут стоїть зовсім інша якість української політики. Інші люди, які знають, що таке гідність і чесність, розуміють, що таке відповідальність, які не зраджують, а вірні своїй державі, своїй країні, своїм цінностям і українцям", - сказав Яценюк

Він зазначив, що першою цю присягу мала б підписати Тимошенко. !zn

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

Читайте також:

Лідери опозиції проведуть мітинг під лікарнею Тимошенко в день річниці її ув'язнення


Томенко заявив, що список опозиції «не до кінця справедливий»

Кандидати від Об'єднаної опозиції публічно присягнуть, що не стануть «тушками»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі