Каплієнко не знає, як картки депутатів "Реформи заради майбутнього" ​​могли проголосувати за мовний законопроект

Поділитися
© Газета по-украински
Заступник голови групи Каплієнко заявив, що не знає, чому його картка проголосувала за законопроект, а також не знає, яким чином могли проголосувати "за" ще 5 карток інших його колег з "Реформ заради майбутнього". Завтра з цього приводу відбудеться засідання групи і буде прийматися відповідне рішення.

Заступник голови депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Володимир Каплієнко заявляє, що не знає, чому його картка проголосувала за законопроект про основи державної мовної політики. Більше того, стверджує він, жоден з 5 інших його колег з групи, які нібито проголосували за мовний законопроект, у сесійній залі у вівторок, 5 червня, не був присутній.

Про це Каплієнко заявив з трибуни Верховної Ради і в інтерв'ю журналістам під час перерви у засіданні.

"Питання стосується мого особистого горя, яке відбулося сьогодні. Я не знаю, яким чином це сталося, але моя картка проголосувала за законопроект про основи державної мовної політики. Я голосував проти цього закону... Це моє особисте горе, що саме моє ім'я стало серед тих 234 депутатів. Я не знаю, як це відбулося", - сказав він з трибуни.

Читайте: Рада прийняла у першому читанні законопроект про статус російської мови

"Я звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням врятувати мою репутацію і зняти зі списку тих людей, які голосували, саме моє ім'я", - додав він.

"Я хочу вам сказати, шановні громадяни України, я, народний депутат України, Володимир Каплієнко, клянусь перед вами, що в другому читанні, нехай у мене всохне рука, якщо я проголосую за цей проект", - заявив депутат.

Після свого виступу у кулуарах Ради Каплієнко в інтерв'ю журналістам також повідомив, що також його колеги, які нібито висловилися "за" законопроект Колесніченка-Ківалова, не могли цього зробити, оскільки їх не було в залі.

"Депутати, які проголосували за перше читання законопроекту про основи державної мовної політики, - їх не було на своїх робочих місцях, як і їхніх карток", - сказав він. "Можливо, вони проголосували в іншій частині зали. З 5 депутатів, які проголосували, жодного не було на своєму робочому місці. Так само, як і їхніх карток", - додав Каплієнко.

За його словами, в середу буде проводитися засідання депутатської групи і з цього приводу, відповідно, буде прийматися рішення.

Відзначимо, в ході голосування за прийняття законопроекту про основи державної мовної політики в першому читанні депутатська група "Реформи заради майбутнього" віддала 6 голосів своїх депутатів, у тому числі Каплієнка. Всього з 19 членів групи 2 на засіданні у вівторок були відсутні, а решта 11 не голосували.

Як відомо, Верховна Рада 5 червня проголосувала в першому читанні за законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики» народних депутатів (Партія регіонів) Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

Всього в акції біля будівлі Верховної Ради України у вівторок беруть участь до 9 тис. прихильників різних політичних сил.

Близько 200 співробітників спецпідрозділу «Беркут» почали відтісняти супротивників мовного законопроекту від лінії, що розділяє їх з активістами Партії регіонів. У результаті активісти почали штовхатися з «Беркутом». В ході сутички проти опозиційних мітингувальників застосували сльозогінний газ. !zn

Читайте також:

Каплієнко назвав колишніх однопартійців «збоченцями, стукачами і продажними писаками»


Під Радою почалися зіткнення захисників української мови з міліцією

Конгрес українців закликає Раду відхилити закон про мови

Прихильники Партії регіонів розбили наметовий табір під Радою


Під Радою збираються прихильники Партії регіонів на підтримку російської мови (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі