Карпачова звинуватила прокуратуру у підміні її звернення про побиття Тимошенко

Поділитися
Ніна Карпачова вважає, що прокуратура підмінила її звернення до генпрокурора щодо інциденту з побиттям Юлії Тимошенко. Вона вважає, що замість того щоб проводити перевірку в Качанівській колонії, перевірка почалася «методом тиску і шантажу» у секретаріаті омбудсмена.

Колишній омбудсмен Ніна Карпачова вважає, що прокуратура підмінила її звернення до Генпрокурора щодо інциденту з побиттям екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Коментуючи в ефірі «5 каналу» в понеділок увечері заяву співробітника свого секретаріату Валерія Селіна про те, що вона його просила «посилити» синці Тимошенко, Карпачова зазначила, що не зобов'язана давати пояснення у справах, які перебувають у них у провадженні.

«Я хочу сказати, що згідно зі 20 статтею закону "Про омбудсмена України" омбудсмен і співробітники не зобов'язані давати пояснення і коментарі щодо тих справ, які перебувають в їхньому провадженні», - сказала вона.

«Це забула прочитати і прокуратура наша, яка фактично здійснює сьогодні тиск і підмінила моє звернення до Генерального прокурора, з яким я дійсно звернулася 27 квітня (щодо перевірки факту побиття Тимошенко під час перевезення з колонії в лікарню)», - підкреслила екс-омбудсмен.

Карпачова вважає, що прокуратура тисне на співробітників секретаріату уповноваженого з прав людини в Україні.

«Замість того щоб проводити перевірку у Качанівській колонії, перевірка почалася методом тиску і шантажу у секретаріаті омбудсмена України», - уточнила екс-омбудсмен.

Як повідомлялося, 27 квітня у ЗМІ були опубліковані фотографії гематом на тілі Тимошенко, зроблені 25 квітня. За твердженням екс-прем'єра, ці тілесні ушкодження були завдані їй співробітниками колонії, які примусово доставляли її до лікарні 20 квітня.

Карпачова підтвердила наявність тілесних ушкоджень у Тимошенко.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що вбачає політичну мотивацію в діях Карпачової у ситуації з побиттям Тимошенко і повідомив, що результати прокурорської перевірки встановили, що Н.Карпачова вимагала від двох експертів з секретаріату уповноваженого з прав людини експертний висновок на основі фотографій із зображенням синців на тілі екс-прем'єра. За словами генпрокурора, експерти піддали сумніву правдивість знімків і заявили, що робити за ними експертні висновки не можна. За його словами, результати перевірки прокуратури встановили, що факту насильства стосовно Ю.Тимошенко не було.

Термін повноважень Н.Карпачової на посаді омбудсмена завершився 8 лютого 2012 року; вона займала цей пост з 1998 року. 24 квітня Верховна Рада обрала нового омбудсмена - урядового уповноваженого в ЄСПЛ Валерію Лутковську. Вона вступила на посаду після складення присяги 27 квітня. !zn

Читайте також:

Прокуратура визнала документ Карпачової про побиття Тимошенко фальшивим

Колишні підлеглі Карпачової вже в усьому зізналися

Карпачова просить Генпрокуратуру покарати причетних до тортур над Тимошенко

Омбудсмен покаже послам ЄС синці Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі