Карпачова заявляє, що СБУ проводить обшуки в офісі омбудсмена

Поділитися
© pik.ua
Дозвіл на обшуки в кабінетах працівників омбудсмена дала безпосередньо новобрана уповноважена з прав людини Лутковська. Шукають речі, пов’язані зі справою Тимошенко.

Колишній омбудсмен України Ніна Карпачова заявляє, що офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини вранці в субботу, 5 травня, обшукали представники СБУ. Про це вона повідомила «Радіо Свобода».

«Сьогодні вранці представники СБУ почали обшуки в кабінетах працівників офісу омбудсмена України і такий дозвіл дала безпосередньо пані Лутковська (Валерія Лутковська – новообраний омбудсмен – ред.). Це – безпрецедентна подія», – зазначила Ніна Карпачова.

«Сьогодні Володимир Яценко, який зараз виконує обов’язки керівника секретаріату омбудсмена, повідомив про те, що в його кабінеті були зламані замки. Він намагався приїхати на роботу, щоб отримати якісь пояснення, але люди пані Лутковської сказали, що це була її вказівка і її дозвіл на обшуки в кабінетах, зокрема й керівництва», – розповіла колишній омбудсмен і додала: «Вони намагалися зламати комп’ютери, якусь інформацію вони намагалися отримати в комп’ютерній базі. Проводили якісь обшуки безпосередньо в кабінетах, але працівники офісу при цьому присутні не були».

Лутковська вступила на посаду омбудсмена під крики «Ганьба»

Вона також зазначила, що кількох колишніх співробітників офісу омбудсмена викликали на допит у прокуратуру. «Останні новини, які я знаю: пана Валерія Тереца, який очолював секретаріат омбудсмена і був звільнений цими днями разом із його помічником, викликали у слідче управління прокуратури Києва для дачі певних свідчень у справі Юлії Тимошенко, точніше – щодо провадження у справі Тимошенко. Зокрема йшлося про фото колишнього прем’єра, зроблені у колонії», – наголосила Карпачова.

«Я розумію, що почався страшенний тиск на інституцію омбудсмена в Україні, що саме по собі є неприпустимим, тому я змушена звернутися до всієї світової спільноти. В Україні сьогодні – нова хвиля загрози, цього разу – політичних переслідувань тепер уже безпосередньо представників офісу омбудсмена України», – зазначила колишній омбудсмен. Загалом, на її думку, обшук в офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини «спрямований проти першого омбудсмена» – з огляду на провадження у справах колишніх високопосадовців, зокрема Тимошенко і Юрія Луценка.

У прес-центрі СБУ «Радіо Свобода» сказали звернутися за коментарем із цього приводу у понеділок, оскільки сьогодні «вихідний день».

Наприкінці квітня Ніна Карпачова оприлюднила фотографії з колонії, де відбуває покарання Юлія Тимошенко. На фото зокрема зафіксовані синці на тілі колишнього прем’єра. !zn

Читайте також:

Україна знімає побої

Карпачова просить Генпрокуратуру покарати причетних до »тортур» над Тимошенко

Лутковська пообіцяла не брати участі в політичних процесах

Омбудсмен покаже послам ЄС синці Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі