Керівництво Українського будинку вимагає від мітингувальників 500 тис. грн за завдані збитки

Поділитися
© politico.com
У зв'язку з мітингом проти мовного законопроекту, дирекції довелося розірвати контракти з проведення заходів на загальну суму 500 тис. грн.

Керівництво Українського будинку вимагає від мітингувальників під Українським домом відшкодувати матеріальний збиток у розмірі 500 тис. грн.

«Збиток становив близько 500 тис. гривень, ми будемо звертатися до суду», - сказала прес-секретар директора Українського дому Ірина Пономаренко.

У відповідь на питання, як обчислювався збиток, Пономаренко сказала, що приблизно на таку суму були розірвані контракти на проведення заходів в Українському домі в той час, як біля нього відбувалася акція проти мовного закону.

Вона не змогла назвати точної кількості розірваних контрактів, зауваживши, що їх було «багато», а також від кого Український дім буде вимагати відшкодування збитків, пообіцявши повідомити про це пізніше.

Разом з тим, на сайті Українського дому із запланованих на липень подій досі анонсована лише підсумкова прес-конференція президента Віктора Януковича, яка повинна була відбутися 4 липня, але була перенесена на більш пізній термін.

Мітинги на захист української мови почалися 3 липня після прийняття закону «Про основи державної мовної політики». Політична частина акції закінчилася вже 6 липня, втім, громадські активісти продовжили акцію протесту.

Про безстроков голодування біля Українського дому було оголошено 3 липня 2012 року - в день ухвалення Закону «Про основи державної мовної політики».

9 липня прокуратура Києва порушила 5 кримінальних справ за фактом подій, що відбулися біля Українського дому під час мітингів на захист української мови. Всі справи порушені за фактом чинення опору співробітникам міліції та заподіяння їм тілесних ушкоджень. !zn

Читайте також:

Прокуратура представила докази побиття міліціонерів біля Українського дому (відео)

Проти захисників «мови» у Львові порушено справу

Під Український дім прийшли нові голодуючі (фото, відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі