Київ готує візит Януковича в США

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
На початку тижня до Вашингтона вилітає українська делегація у складі міністрів фінансів, екології та АПК, а також глави НБУ, податкової та митниці. Їхнє завдання - обговорити з американською стороною майбутні проекти і існуючі сьогодні проблеми. Крім цього - організувати зустрічі на максимально високому офіційному рівні для Януковича, візит якого в США планується в двадцятих числах вересня.

З 18 вересня українська делегація вирушає з офіційним візитом до Вашингтона. У її складі - голова Національного банку України Сергій Арбузов, міністри фінансів Юрій Колобов, природних ресурсів та екології Едуард Ставицький, аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк. Також до США вирушає глава Державної податкової служби Олександр Клименко та Державної митної служби Ігор Калетник, інші офіційні особи.

Про це ZN.UA стало відомо від джерел у Міністерстві закордонних справ (МЗС) України.

У ході візиту плануються зустрічі з високопоставленими представниками Держдепартаменту і Держказначейтсва США, радником президента США з питань Національної безпеки Томасом Донілоном, першим заступником керуючого директора Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девідом Ліптоном, іншими офіційними особами, а також представниками американського бізнесу та галузевих асоціацій.

Глава НБУ Сергій Арбузов в коментарях для ZN.UA підтвердив цю інформацію. Також він повідомив, що серед цілей візиту - проведення робочих консультацій та розширення співробітництва з американською стороною, а також, використовуючи отриманий останнім часом позитивний досвід співпраці з великим американським бізнесом, обговорення нових можливих спільних проектів.

Крім цього, в рамках запланованих зустрічей з представниками американських підприємницьких та інвестиційно-фінансових кіл передбачається обговорення їх бачення існуючих проблем торговельно-економічних відносин, українського фіскального та регуляторного середовища, захисту прав власності та інвестиційного клімату, а також інформування про цілі та зміст реформ з метою підвищення привабливості інвестицій у країну.

Водночас, за відомостями джерел ZN.UA в українському МЗС, у двадцятих числах вересня планується візит до Вашингтона президента України Віктора Януковича в рамках майбутньої генеральної асамблеї ООН. Серед поставлених перед МЗС та українською делегацією завдань - організація зустрічей для глави української держави на максимально високому офіційному рівні. !zn

Читайте також:

Семостійний Янукович


Янукович все ж зустрівся з Обамою на Чиказькому саміті

Янукович запевнив американських інвесторів, що умови для їх роботи в Україні будуть постійно поліпшуватися

Американський і британський бізнес не знайшов до чого причепитися в Митному кодексі


Американський бізнес в Україні просить у Азарова захисту від тиску податкових органів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі