Київський суд заборонив марш за визнання УПА

Поділитися
Окружний адміністративний суд Києва 13 жовтня заборонив ВО "Свобода" проводити Марш за визнання УПА на Хрещатику, майдані Незалежності та Європейській площі. Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", таке рішення було прийнято пізно ввечері 13 жовтня.
Окружний адміністративний суд Києва 13 жовтня заборонив ВО "Свобода" проводити Марш за визнання УПА на Хрещатику, майдані Незалежності та Європейській площі. Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", таке рішення було прийнято пізно ввечері 13 жовтня.Коментуючи це рішення суду, представник політсили в суді, голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко зазначив: "Рішення суду для нас не стало несподіванкою. Влада і в минулі роки, щоб не допустити проведення Маршу УПА на Хрещатику і Майдані, користувалася маргіналами-українофобами з Компартії та ПСПУ і, нібито, на їх вимогу забороняла цю святкову патріотичну акцію. Тепер при владі відверті українофоби, для яких ненависне все українське - мова, культура, традиції, історія, герої". При цьому політик запевнив, що, незважаючи ні на що, Марш за визнання УПА неодмінно відбудеться. Нагадаємо, раніше Одеський окружний адміністративний суд, посилаючись на загрозу інтересам національної безпеки і громадського порядку в місті, заборонив 14 жовтня проводити акції вшанування національних героїв в Одесі. Прес-служба Народного Руху України заявляє, що правоохоронні органи не дають монтувати сцену для акції протесту Народного комітету захисту Україну, який має відбутися у четвер о 18.30 у Києві на Софіївській площі. У НРУ відзначили, що за ініціативою Народного комітету захисту повинен відбутися мітинг на захист української мови. При цьому в МВС нагадали, що 14 жовтня протягом дня в центральній частині міста представники різних політичних сил планують проведення масових заходів. Заявки про це до КМДА подали 11 об'єднань. Згідно з поданими заявками, загальна чисельність учасників перевищить 30 тисяч громадян. Керівництво ГУ МВС України в Києві закликає учасників акцій не порушувати громадський порядок, провести свої заходи мирно, поважаючи погляди один одного, не створюючи перешкод нормальному функціонуванню громадського транспорту та інших служб міста. Для охорони громадського порядку під час масових заходів буде залучено достатньо працівників міліції, зазначили у главку. Вранці у четвер свою акцію на Бессарабській площі проводять представники Комуністичної партії України. 14 жовтня в Україні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці і День Українського козацтва. Також в цей день будуть відзначати 68-у річницю створення УПА.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі