Китай обрав нове покоління керівників

Поділитися
Китай обрав нове покоління керівників © Xinhua
18-й з'їзд Комуністичної партії Китаю завершився. Було обрано новий склад ЦК і влада у країні перейде до «п'ятого покоління» керівників.

У Пекіні завершився 18-й з'їзд Компартії Китаю, за підсумками якого було обрано новий склад Центрального комітету партії.

У середу, 14 листопада, глава КНР Ху Цзіньтао офіційно оголосив з'їзд закритим. Як очікується, на своєму першому пленумі у четвер новий склад ЦК затвердить в якості генсека його заступника і спадкоємця Сі Цзіньпіна. Крім того, буде затверджено новий склад політбюро.

З'їзд партії тривав тиждень. Він привернув загальну увагу в усьому світі, оскільки після нього в партії і державі зміниться вище керівництво. Слідом за цим у березні 2013 року буде також затверджено нового главу держави (за усталеною традицією ним стає лідер КПК).

Передбачається, що на посаду глави держави вступить Сі Цзіньпін, і влада в країні на наступні десять років перейде до так званого «п'ятого покоління» керівників. Відлік поколінь керівництва КНР ведеться від Мао Цзедуна і його соратників.

18-й з'їзд постановив «твердо просуватися вперед на шляху соціалізму з китайською специфікою, боротися за повну побудову суспільства середньої заможності». Ху Цзіньтао в своїй доповіді закликав до перетворення Китаю на «багату, могутню, демократичну, цивілізовану і гармонійну соціалістичну державу». !zn

Читайте також:

Китай наздожене США за розміром економіки вже через чотири роки

Китайська мова незабаром випередить англійську в інтернеті

Юань подорожчав до максимуму за 19 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі