Київська влада займеться статусом російської мови у вересні

Поділитися
© wallpapers-diq.net
У Партії регіонів не сумніваються, що рішення про реалізацію мовного закону у столиці буде прийнято Київрадою: «Проблем не виникне, адже у столиці більшість населення - російськомовна».

До 15 вересня у Київраду на розгляд буде внесений проект документа з реалізації у столиці положень закону про регіональні мови. Про це повідомив голова депутатської фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко.

«Сьогодні йдуть консультації. Думаю, до 15 вересня буде підготовлено документ і внесено на розгляд», - сказав Омельяненко.

За словами депутата, рішення про реалізацію мовного закону буде прийнято Київрадою. «Думаю, що буде прийнято. Проблем не виникне, адже у столиці більшість населення - російськомовна», - підкреслив депутат.

Поки депутат не готовий назвати конкретні пункти проекту рішення, яке розробляється, проте вважає, що проблем з його реалізацією не виникне - буде досягнуто балансу, в тому числі і в сфері освіти.

«Думаю, школи за один навчальний рік вирішать це питання. Не думаю, що всі будуть повністю перебудовуватися ... Думаю, буде, як було до того, коли всі перейшли на українську мову: хтось буде вчитися українською, а хтось - російською», - зазначив він.

Омельяненко розцінює як фантастичну ідею введення у столиці англійської як регіональної, але в цілому не має нічого проти, якщо рівень освіти дозволить це зробити.

Нагадаємо, статус регіональної мови російській раніше надали Одеса, Севастополь, Харків, Миколаїв, Ялта, а також Одеська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Луганська і Дніпропетровська області.

Представники румунського етносу, які компактно проживають на території Чернівецької області, очікують рішення Кабміну щодо реалізації мовного закону. У той же час, представники болгарського етносу наполягають на якнайшвидшому впровадженні болгарської мови як регіональної у деяких районах Одеської області. !zn

Читайте також:

Влада блокує визнання усіх регіональних мов, окрім російської, - Москаль

Герман не вважає мовний закон проблемою: Будемо об’єднувати Україну на інших цінностях

«Регіонал» хоче англійську другою регіональною в Києві

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі