Київських митників засудили на 3 роки за розмитнення "швидких" Тимошенко

Поділитися
Двоє співробітників Київської митниці були визнані винними у недбалості при розмитненні автомобілів Оpel Combo, замовлених урядом Юлії Тимошенко.

Двох працівників Київської регіональної митниці засудили на 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік за незаконне розмитнення автомобілів Оpel Combo за часів прем'єрства Юлії Тимошенко.

Як повідомила прес-служба столичної прокуратури, вирок митникам виніс Солом'янський районний суд Києва.

Начальника й інспектора відділу Київської регіональної митниці, які займали ці посади у 2009 році, визнали винними у службовому недбальстві, через яку до державного бюджету не надійшло понад 9 млн гривень.

Як зазначається у матеріалах справи, засуджені під час митного оформлення автомобілів Оpel Combo прийняли незаконне рішення про їхню класифікацію як транспортних засобів медичного призначення, що дозволило зменшити розмір митних та інших податкових платежів.

У той же час, як з'ясувалося, державна реєстрація автомобілів Оpel Combo, як виробів медичного призначення, не проводилася, свідоцтво про державну реєстрацію не видавалося.

За висновком «Українського медичного центру сертифікації» зазначені автомобілі не можуть бути визнані виробами медичного призначення, оскільки вони не відповідають вимогам держстандарту. Зокрема, вони не обладнані спеціальною медичною апаратурою і не пристосовані для транспортування людини на ношах.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура звинуватила уряд Юлії Тимошенко в тому, що він спеціальною постановою незаконно змінив перелік медичного обладнання автомобіля для нецільового використання бюджетних коштів.

Окрім того, за твердженнями слідчих, уряд закупив Оpel Combo за ціною дорожче більш ніж на 20%. Генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що, за даними проведених експертиз, автомобілі були придбані за ціною, завищеною на 50 млн гривень. !zn

Читайте також:

Під Новий рік опозиція почне збір підписів за референдум щодо звільнення Тимошенко

ГПУ направила до апеляційного суду справу про розмитнення «швидких» Тимошенко

У Держдепі США вважають, що ув'язнення Тимошенко колосально нашкодило Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі