Кличко хоче створити в Київраді комісію з порятунку Пейзажної алеї

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Віталій Кличко і фракція «Удар» ініціює у Київраді створення комісії зі збереження Пейзажної алеї. Це питання - у компетенції Київради, яка може прийняти рішення про вилучення в МЗС цієї ділянки для суспільних потреб, упевнений Кличко. Також політик закликає МЗС відмовитися від будівництва на Пейзажці.

Фракція «УДАР» ініціює створення на найближчому засіданні Київради тимчасової контрольної комісії, яка займеться збереженням Пейзажної алеї і закликає депутатів прийняти рішення про вилучення у МЗС скандальної земельної ділянки на користь громади для суспільних потреб, заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко.

«Це рішення суду не має нічого спільного з інтересами суспільства. Адже в той час, коли влада Леоніда Черновецького й Олександра Попова систематично знищує зелені зони Києва, Пейзажна алея стала однією з сучасних туристичних перлин столиці», - сказав Кличко, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду щодо Пейзажніої алеї, цитує його слова прес-служба партії.

Він нагадує, що столичні чиновники піарилися навколо конфлікту на Пейзажній алеї. За словами політика, зовсім нещодавно глава КМДА також підписав розпорядження про передання у комунальну власність 16 скульптур на Пейзажці.

Але представники влади чомусь не змогли довести в суді свою правоту, вважає Кличко. Хоча ця територія належить до буферної зони Софії Київської, де заборонено висотне будівництво, а закон «Про охорону культурної спадщини» взагалі забороняє проведення будь-яких робіт без попередніх археологічних розкопок.

«Тобто столична влада не змогла навіть захистити комунальне майно. Це - ще одне зі свідчень її так званої «ефективності». Ми переконані, що парк на Пейзажній алеї потрібно зберегти. І це питання - у компетенції Київради, яка може прийняти рішення про вилучення в МЗС цієї ділянки для суспільних потреб. Упевнений, всі кияни погодяться, що парк на Пейзажній алеї є значно більшою суспільною потребою, аніж чергова висотка», - додає політик.

Фракція «УДАР» у Київраді також звертається до Міністерства закордонних справ з пропозицією відмовитися від скандальної земельної ділянки за власною ініціативою. Адже МЗС будь-якої розвиненої європейської країни вчинило б так, йдеться в заяві партії.

Нагадаємо, 13 березня Вищий адміністративний суд постановив скасувати рішення Апеляційного адміністративного суду про заборону будівництва на Пейзажній алеї у Києві. !zn

Читайте також:

На Пейзажній алеї в Києві варварськи знищено скульптуру Маленького принца (фото)

Кличко піде з боксу, якщо стане мером

Луценко назвав Кличка єдиним реальним кандидатом в мери Києва

У Раді зареєстровано законопроект про перевибори мера Києва у жовтні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі