Клюєв у РНБО займеться тим, що раніше всі недооцінювали

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрій Клюєв розповів про те, чим займеться на новій посаді. За його словами, економічна безпека у XXI столітті грає першочергову роль, а Україна всі роки незалежності роботу в цьому напрямку явно недооцінювала.

Енергетична незалежність та енергоефективність, реформа силового блоку, викорінення корупції, зміцнення науково-технічного потенціалу та забезпечення інноваційного розвитку - такі завдання стоять перед Андрієм Клюєвим на посту секретаря РНБО, заявив він у своєму першому коментарі після призначення.

Зокрема, за словами Клюєва, президент Віктор Янукович поставив перед ним завдання посилити роль РНБО для координації роботи органів влади щодо встановлення безпеки нашої держави в усіх без винятку напрямках.

Він також зазначив, що для нього нова посада - «можливість зосередитися на вирішенні стратегічно важливих для України завдань, реальними справами забезпечити зміцнення безпеки і конкурентоспроможності нашої держави у всіх сферах - політичній, економічній та гуманітарній».

«Економічна безпека у XXI столітті грає першочергову роль, а Україна всі роки незалежності роботу у цьому напрямку явно недооцінювала. Наприклад, зростання залежності від світових ринків, накопичення зовнішніх боргів, зниження наукоємності реального сектору, зношеність промисловості та інфраструктури - лише неповний список загроз...» - заявив Клюєв.

Дуже важливим завданням він назвав встановлення енергетичної безпеки України, підвищення її енергоефективності. За словами Клюєва, виконання завдань, поставлених президентом на останньому засіданні РНБО у кінці січня, вимагає серйозних зусиль і якісної координації роботи всіх органів влади.

«Від успішності вирішення цих завдань залежить конкурентоспроможність всієї країни, і наші перспективи на найближчі десятиліття. Конкурентоспроможність - це зростання економіки, а значить - можливостей для покращення якості життя наших громадян», - каже Клюєв.

«Простіше кажучи, ті мільярди, які Україна віддає щомісячно за неймовірно дорогі енергоносії, ми могли б вкладати у модернізацію економіки, створення нових високотехнологічних підприємств. Дорогі енергоресурси і величезні енерговтрати - це ціна кожного нашого товару, це мільярди коштів, недодані пенсіонерам, освіті та охороні здоров'я», - заявив він.

Що стосується силового блоку, то, за словами Клюєва, тут важливо не просто прискорити реформи, а підвищити якість цих реформ. «...Це не тільки професіоналізм і мобільність армії, а й сучасний рівень її озброєння, а значить - серйозні кроки з розвитку військово-промислового комплексу. Це також означає підвищення ефективності спеціальних служб для захисту інтересів країни, і в першу чергу - економічних.

Окрім цього Секретар Ради національної безпеки і оборони одним із завдань діяльності цього органу назвав координацію роботи щодо активізації військово-технічного співробітництва України, як з країнами СНД, так і з багатьма іншими державами.

У контексті судово-правової реформи, зазначає Клюєв, важливі зміни в роботі всієї правоохоронної системи, підвищення якості її функціонування та мінімізація корупції у силових структурах. «...Нам ще дуже багато що належить зробити, щоб кожна людина відчувала себе захищеною не тільки від злочинності, а й від свавілля правоохоронців», - говорить секретар РНБО.

Важливим завданням Клюєв назвав також забезпечення екологічної та техногенної безпеки країни і вирішення проблеми зношеності промисловості та інфраструктури. За його словами, зміцнення науково-технічного потенціалу, забезпечення інноваційного розвитку країни - також серед найважливіших завдань української влади.

Клюєв також вважає, що підвищення рівня державного управління, впровадження нових інформаційних, у тому числі і космічних технологій дозволить Україні більш ефективно вирішувати проблеми, пов'язані з безпекою. !zn

Читайте також:

Клюєв зайняв місце Богатирьової у РНБО

Призначення Клюєва у РНБО може означати силовий сценарій на виборах

На новій посаді Клюєв займеться виборчою кампанією Партії регіонів, - Гриценко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі