Клюєв: Янукович хоче бачити РНБО головним центром підготовки рішень з нацбезпеки

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Клюєв вважає, що в останнє десятиліття РНБО далеко не завжди використовував свій потенціал у повному обсязі. Нині ж цей орган має повернути роль головного центру підготовки та супроводу державних рішень у сфері національної безпеки.

Президент України Віктор Янукович поставив завдання повернути Раді національної безпеки і оборони України роль головного центру підготовки та супроводу державних рішень у сфері національної безпеки.

Про це в своїй статті для «Дзеркала тижня. Україна» повідомив секретар РНБО Андрій Клюєв.

За його словами, за всю свою історію існування з 1996 року цей орган грав різну роль, але незмінно залишався головним інтелектуальним інструментом у руках глави держави. «На жаль, в останнє десятиліття РНБО далеко не завжди використовував свій потенціал повною мірою», - зазначає Клюєв.

Секретар РНБО наголошує, що за останні роки система державного управління практично втратила здатність до оцінки викликів, які можуть виникнути не лише завтра, а і через 5, 10, 20 років. «Але ми зобов'язані їх передбачати і готуватися до них», - вважає автор статті.

За його словами, світовий досвід показує, що ручне управління вкрай неефективне, а найбільших успіхів добилися країни, які впроваджували елементи державного планування, про що свідчать приклади Німеччини, Швеції, Японії, Франції або Китаю.

«Саме Рада національної безпеки і оборони має сприяти формуванню ефективних механізмів стратегічного планування і довгострокового прогнозування в нашій країні», - впевнений секретар РНБО.

Детальніше читайте в статті «Рада національної безпеки і оборони: модернізація стартувала» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

Янукович розширив повноваження Клюєва

Клюєв не виключає створення газотранспортного консорціуму з Росією на двосторонній основі

Янукович у Межигір'ї провів нараду з Клюєвим і Саламатіним

Призначення Клюєва в РНБО може означати силовий сценарій на виборах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі