Клюєв запевнив ЄС, що євроінтеграція - стратегічний пріоритет України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Андрій Клюєв запевняє ЄС у тому, що євро-інтеграція залишається для України стратегічним пріоритетом і одним з найважливіших напрямків в сфері безпеки.

Секретар РНБО Андрій Клюєв запевняє ЄС у тому, що євроінтеграція залишається для України стратегічним пріоритетом.

"Питання європейської інтеграції стає для нас все більш актуальним, і будь-які інтеграційні процеси не бувають простими, особливо коли мова йде про повну трансформацію суспільно-політичної економічної системи держави та адаптацію її під нові стандарти і вимоги. Хочу підтвердити, що прагнення до повномасштабного зближення з ЄС залишається незмінним стратегічним пріоритетом розвитку України і одним з ключових питань національної безпеки", - заявив він в понеділок у Брюсселі в рамках політичного діалогу "Україна-ЄС: шлях попереду".

Крім того, як зазначив Клюєв, питання євроінтеграційної перспективи залишається одним з найважливіших напрямків у сфері напрямку безпеки, "яким мені доведеться займатися найближчим часом".

У зв'язку з цим секретар РНБО підкреслив, що ЄС буде грати «ключову роль у питаннях безпеки на європейському просторі".

"Забезпечення внутрішньополітичної стабільності у країні на базі спільних з ЄС цінностей є одним з найважливіших завдань українського керівництва", - сказав він.

У своїй спільній заяві верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон і єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле висловили розчарування вироком «щодо пана Луценка, який сигналізує про те, що в Україні тривають суди, які не дотримуються міжнародних стандартів щодо справедливого, прозорого і незалежного судового процесу». ! zn

Читайте також:

У ПАРЄ вважають, що Луценку помстилися за справу Гонгадзе


ЄС розчарований вироком Луценка

США закликали звільнити Луценка

Печерський суд дав Луценку 4 роки з конфіскацією майна

Новий віце-прем'єр займеться європейською інтеграцією України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі