КНДР майже готова до випробування ядерної зброї

Поділитися
© missuniverse.com
КНДР найближчим часом має намір провести третє у своїй історії ядерне випробування. Згідно фотографій з космосу, на полігоні КНДР, де раніше вже проходили ядерні випробування, ведуться роботи, схожі на підготовку до проведення ще одного ядерного вибуху.

Північна Корея завершує підготовку до проведення третього у своїй історії ядерного випробування, яке може бути здійснено найближчим часом. Про це повідомило джерело, близьке до керівництва КНДР.

«Незабаром. Приготування майже закінчено», - сказав він.

Це анонімне джерело у 2006 році повідомило про готовність Пхеньяна провести ядерні випробування всього за кілька днів до того, як вони дійсно відбулися.

Раніше ЗМІ Південної Кореї повідомляли, що, за даними розвідслужб, Північна Корея готується провести чергове підземне ядерне випробування. Такий висновок був зроблений після отримання супутникових фотографій північнокорейського полігону, де раніше вже проводилися підземні ядерні випробування.

Повідомлення про можливе ядерне випробування з'явилася незабаром після заяви КНДР про готовність запустити ракету з супутником. Запуск ракети-носія «Инха-3» із супутником «Кванменсон-3» був проведений 13 квітня, проте закінчився невдачею. Багато країн вважають минулий пуск завуальованим випробуванням балістичної ракети, яка може нести ядерний заряд.

Нагадаємо, у відповідь на критику Заходом невдалого запуску ракети з метеосупутником КНДР розірвала домовленості про припинення ракетних і ядерних випробувань. Раніше влада Південної Кореї заявила, що КНДР цілком може піти на військову провокацію, запуск ще однієї балістичної ракети або навіть на нове випробування ядерної зброї.

Коментуючи інформацію про можливі випробування, США заявили, що можуть вжити будь-яких заходів у випадку, якщо КНДР здійснить черговий ядерний вибух.

Північна Корея оголосила себе ядерною державою у 2005 році. У 2006 і в 2009 роках КНДР провела підземні ядерні випробування, які викликали протести з боку міжнародного співтовариства. У відповідь на дії Пхеньяна Рада Безпеки ООН прийняла низку резолюцій, що вимагають від КНДР припинити діяльність в ядерній сфері.

Тим часом, за даними ЗМІ глава КНДР Кім Чен Ір, який помер у грудні минулого року, заповідав своїм соратникам не зупиняти розробку зброї масового ураження. !zn

Читайте також:

Північна Корея розірвала домовленості зі США про заборону ядерних досліджень

Північна Корея провела випробування ракети, здатної вражати цілі на десять тисяч кілометрів

КНДР провела випробування ракети, здатної вражати цілі на десять тисяч кілометрів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі