КОД поставив собі план: Взяти 250 депутатських мандатів

Поділитися
© pc-center.com.ua
«Комітет опору диктатурі» (КОД) має намір на майбутніх парламентських виборах взяти 250 депутатських мандатів: 150 - за партійними списками, і 100 - за мажоритарними округами.

Такі дані подано у внутрішніх документах об'єднання, зокрема - «Пропозиціях робочої групи».

Члени групи, провівши аналіз, прийшли до висновку, що реальним підсумком виборчої кампанії-2012 буде отримання 250 мандатів у Раді VII скликання: 150 за рахунок депутатів, обраних за партійними списками, ще 100 - у мажоритарних округах, пише «КоммерсантЪ-Украина», у чиє розпорядження потрапили документи.

"Для узгодженого розподілу визначаються приблизно 150 округів. Інші 75 округів закриваються членами КОД відповідно до певних пропорцій у добровільно-примусовому порядку", - йдеться у пропозиціях.

При розподілі квот на кількість узгоджених кандидатів-мажоритарників для кожної партії-учасниці КОД члени робочої групи пропонують керуватися поточними рейтингами політичних сил.

"Наприклад, "Батьківщина" - 20%, "Фронт змін" - 10%, ВО "Свобода" - 4%, - йдеться в документі. - "Наша Україна", "За Україну!", НРУ, ПРП, УСДП, Європейська партія, "Народна самооборона", Партія захисників вітчизни - від 0,4 до 1%". Найменш рейтинговим партіям учасники групи пропонують виділити 40 мажоритарних округів, а решту 110 розподілити між "трьома провідними учасниками КОД".

Таким чином, партія "Батьківщина" зможе претендувати на кандидатів у 63 округах, "Фронт змін" - у 32, ВО "Свобода" - у 15 округах.

Як повідомило редакції джерело у "Фронті змін", учасники КОД відмовилися від раніше запропонованого лідером партії Арсенієм Яценюком рейтингового принципу відбору кандидатів у депутати у мажоритарних округах. Передбачалося, що до червня всі можливі кандидати будуть проводити агітацію, після чого шляхом опитування буде визначено кращого з них, і всі партії КОД будуть працювати на його перемогу).

Тепер же лідери партій вирішили просто скласти списки своїх сильних кандидатів і без опитування домовитися, хто з них в якому окрузі буде балотуватися.

Учасники робочої групи відзначають, що узгодження кандидатів "бажано провести за короткий період - до 1 січня 2012 року": "І у День соборності (22 січня) оголосити узгоджений список на форумі КОД".

Раніше ZN.UA повідомляло, що Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко назвав «дивним» той факт, що «учасники “КОД”у ще вчора пропонували бойкотувати вибори, а сьогодні говорять про демократичний виборчий закон і вже складають якісь списки, ділять опозицію на білу і чорну».

22 листопада з «КОД»у вийшла партія «Громадянська позиція».

«Ми не бачимо ніякого сенсу брати участь у засіданні КОД, оскільки деякі опозиційні вожді вирішили перетворити його на Комітет опори диктатури», - пояснив лідер партії Анатолій Гриценко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі