Колишнє керівництво Тунісу визнано винним у катуваннях

Поділитися
© unodc.org
Військовий суд Тунісу визнав поваленого президента країни Зін ель-Абедіна Бен Алі і вісьмох високопоставлених чиновників з його оточення винними в тортурах. Про це повідомляє Reuters.

Серед підсудних опинилися колишні міністр внутрішніх справ Абдалла Каллела і міністр безпеки Мохаммед Алі Ганзуі, кожен з яких був засуджений до чотирьох років в'язниці.
Сам Бен Алі отримав п'ять років. Цей вирок стосується лише справи про тортури, раніше колишній глава держави був засуджений до 35, а потім ще до 16 років в'язниці за розкрадання державного майна і корупцію.
П'ять з дев'яти чиновників, серед яких і Бен Алі, були засуджені заочно. Колишній президент у ході державного перевороту в січні 2011 року разом з найближчими родичами втік до Саудівської Аравії.
Новому коаліційному уряду Тунісу, сформованому за підсумками демократичних виборів, ще доведеться розбиратися зі справами про причетність своїх попередників до корупції і вбивств цивільного населення.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі