Комісар РЄ заявляє, що утримувати у в'язниці Луценка та Іващенка немає підстав

Поділитися
Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг вважає, що утримання під вартою екс-голови МВС Юрія Луценка і колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка до рішення суду, а також арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко до винесення їй вироку безпідставні.
На прес-конференції в суботу, 26 листопада, в Києві Т. Хаммарберг підкреслив, що в Україні існує проблема надмірного застосування практики попереднього утримання під вартою.
«Ця проблема, звичайно ж, дуже важлива для міжнародного співтовариства. Коли мова йде про такі судові справи, як справи проти Тимошенко, Луценка та Іващенка», - сказав він.
«Виходячи з мого аналізу, в жодному з цих випадків, які я назвав, не присутні такі виняткові обставини, які б обгрунтовували утримання їх під вартою до судового рішення», - додав він.
Т. Хаммарберг додав, що існує презумпція невинності - поки вина людини не доведена, вона не може вважатися винною. Водночас, за його словами, існують виняткові обставини, виходячи з яких з'являються підстави для арешту. Зокрема, це ризик, що людина втече, буде знищувати докази, або здійснювати тиск на свідків.
«Якщо ж цих ризиків немає, то немає підстав утримувати людину під вартою», - підкреслив він.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі