Комітет Європарламенту підтримав якнайшвидше підписання з Україною додаткових угод щодо спрощення візового режиму

Поділитися
Противники підписання додаткової Угоди до лібералізації візового режиму з Україною залишилися в меншості. Більшість депутатів Європейського парламенту категорично висловилися за підписання цього документу.

Противники підписання додаткової Угоди до лібералізації візового режиму з Україною залишилися в меншості. Більшість депутатів Європейського парламенту категорично висловилися за підписання цього документа.

Дискусія з цього питання відбулася у понеділок, 9 липня, в Європарламенті в рамках засідання комітету з питань зовнішніх справ.

Питання про підписання цієї Угоди було внесено до порядку денного засідання в останній момент у продовження дискусії, яка розгорілася у Європейському Союзі з цього питання.

З дев'яти
депутатів що виступили, лише двоє висловилися проти.

Так, основне положення супротивників озвучив депутат Мікаель Галер (група Європейської народної партії): "Я можу розповісти вам, як політичний режим продасть це вдома перед виборами. Вони скажуть - подивіться, ми змогли отримати лібералізацію візового режиму для наших громадян, і це - результати нашої політики".

Разом з тим. М.Галлер запевнив у тому, що особисто він виступає за спрощення візового режиму для українців.

"Але це (підписання - ред) - питання часу. Я впевнений, що на цьому етапі документ не можна підписувати. Після виборів, як я сказав, я не проти", - підкреслив він.

Решта доповідників категорично висловились на підтримку підписання документа, яку можна узагальнити словами депутата Яцека Царіуша-Вольського, який заявив: "Україна, як держава, не заслуговує цієї Угоди, але українські люди - заслуговують. І це - головна різниця. У нас немає ілюзій, що вибори будуть вільними, оскільки вони не можуть бути такими, якщо лідер опозиції перебуває у в'язниці. Але ми можемо сказати українським людям, що це (додаткова Угода - ІФ) - для них, але не для керівництва".

Депутат Марек Сівець (група Прогресивних соціалістів і демократів) в свою чергу нагадав, що ЄП чітко заявив свою позицію щодо подій, що відбуваються в Україні, прийнявши відповідні резолюції. Він також вважає, що нинішнє політичне керівництво України "вже покарано" тим, що підписання Угоди про асоціацію, яка включає в себе Угоду про зону вільної торгівлі "заморожено".

"Використовуючи політику пряника і батога, ми не повинні примножити батіг, особливо, якщо мішенню цього батога буде українське населення. З моєї точки зору немає ніяких підстав відкладати це (підписання - ред) для спрощення візового режиму, яке не має нічого спільного з виборами" , - заявив європейський політик.

Крім того, він застеріг колег від небезпеки опинитися в ситуації, яка буде використана керівництвом України.

"Вони скажуть, що населення України покарано Європейським Союзом тому, що, і тут ми можемо вставити все що завгодно, або ми спробуємо сказати, що є місце для відносин, які принесуть вигоду українським людям", - підкреслив депутат ЄП.

Решта доповідачів підтримали таку позицію і закликали до якнайшвидшого підписання документа. !zn

Читайте також:


МЗС Грузії: Київ випереджає Тбілісі на шляху євроінтеграції

Підписання Угоди Україна-ЄС до виборів не буде

ЄС незадоволений діями Києва щодо спрощення візового режиму (документ)


Дикусаров: Туреччина стала більше відмовляти українцям у візах

Грищенко розраховує домовитися з ЄС про безвізовий режим до 2014 року

ЄС планує істотно підвищити клас видаються українцям віз

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі