Комітет опору диктатурі відкликав голоси опозиції за закон про вибори

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Опозиція вважає зміни закону про вибори за допомогою Конституційного суду свідченням наміру влади фальсифікувати парламентські вибори і відкликає голоси за цей закон.

Комітет опору диктатурі (КОД), до якого входить більшість опозиційних партій, звернувся до українського народу та світової громадськості щодо спроб обмеження конституційних прав громадян України.

«Останні рішення Конституційного суду України вкотре продемонстрували небажання влади проводити відкриті демократичні вибори. Кишеньковий суд знову вступив в угоду з владою, зневаживши право, закон, Конституцію. Його рішення про положення виборчого законодавства свідчать про те, що влада почала масштабну ревізію закону про вибори», - йдеться у зверненні.

«Фронт змін» і БЮТ взяли на себе відповідальність за правила гри на виборах-2012

У КОДі нагадали, що «п'ять місяців тому завдяки неймовірним зусиллям, після складного переговорного процесу, на вимогу Венеціанської комісії влада була змушена врахувати позицію опозиції і вибудувати таку систему противаг у новому законі про вибори, яка звела до мінімуму можливість фальсифікацій».

В опозиції вважають, що рішеннями КСУ «закладається основа для масових зловживань на виборах народних депутатів України в жовтні 2012 року». «Мільйонам громадян ця влада обмежила право обирати мажоритарних депутатів. Межі мажоритарних округів перекроїли так, щоб це було вигідно владі, щоб нечесним, штучним шляхом завести в парламент чергових безглуздих кнопкодавів», - заявили в коді.

«У зв'язку з цим ми не вважаємо дійсними свої голоси законом про вибори і заявляємо про те, що наше голосування за цей закон є не таким, що відбулося», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що Конституційний суд України 10 квітня оприлюднив рішення, згідно з яким одна й та сама особа не може одночасно балотуватися в загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчих округах на виборах до Верховної Ради.

Конституційний суд також визнав неконституційним
положення закону про вибори народних депутатів, згідно з яким закордонні виборчі дільниці включаються до складу одномандатних округів на території Києва, тим самим позбавивши закордонних українців права голосувати за депутатів-мажоритарників. !zn

Читайте також:

«БЮТ-Батьківщина» погрожує відкликати голоси за закон про вибори


Українці за кордоном вимагають повернути їм право голосу


Регіонали впевнені, що відкликати голоси за закон про вибори не вдасться

Яценюк образився на Партію регіонів за зміни в закон про вибори і обізвав їх шулерами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі