Коморовський: Євроінтеграція України затягується через проблеми з демократією

Поділитися
© gorod48.ru
Приєднання України до Європейського Союзу може зайняти більше часу, ніж планували раніше, через проблеми із дотриманням з боку української влади демократичних стандартів.

Таку думку висловив президент Польщі Броніслав Коморовський в інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza напередодні свого одноденного візиту в Україну.

Він назвав «серйозним бар'єром» для євронтеграціі України досі невирішену справу ув'язненої вже майже 4 місяці екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, зазначивши, що деякі з 27-ми країн ЄС використовують це як причину відмовити українцям у приєднанні.

«Я сказав це президенту Януковичу. Можливо, доведеться стиснути зуби й почекати. Ніхто не говорив, що Україні буде легко», - сказав Б. Коморовський.

Польський президент нагадав, що Польща багато років намагається допомогти Україні приєднатися до Євросоюзу, зазначивши, що українська влада досягла певного прогресу на цьому шляху, і більшість українців хочуть інтеграції з ЄС, а не з Росією.

«Необхідно переконувати Україну, щоб угодою про асоціацію вона взяла на себе зобов'язання виконати всі принципи, результатом яких є демократизація й незалежність судів. Я постійно це роблю», - зазначив Б. Коморовський.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі