Коморовський закликає Януковича скасувати кримінальну відповідальність за політичну діяльність

Поділитися
© president.pl
У телефонній розмові президент Польщі закликав президента України Віктора Януковича «до пошуку рішення, яке б зробило можливим прогрес у справі Юлії Тимошенко».

Президент Польщі Броніслав Коморовський завтра в середу, 9 травня, звернеться до політичного керівництва України з закликом внести зміни в українське законодавство, які зробили б неможливим притягнення до кримінальної відповідальності за політичну діяльність.

Як повідомляє прес-служба президента Польщі, таке звернення Коморовський планував зробити трохи пізніше, на саміті лідерів Центральної Європи в Ялті 11-12 травня.

Однак через те, що наразі саміт було вирішено відкласти на невизначений термін через масові відмови глав держав у ньому брати участь, Коморовський вирішив виступити із запланованою промовою саме 9 травня.

Зокрема, про перенесення саміту Коморовського поінформував особисто в телефонній розмові президент України Віктор Янукович. При цьому під час бесіди президент Польщі закликав Януковича «до пошуку рішення, яке б зробило можливим прогрес у справі Юлії Тимошенко».

Декриміналізація перевищення влади

Як повідомлялося, Україна прийняла рішення відкласти на більш пізній термін проведення 18-го саміту глав держав Центральної Європи, який повинен був пройти 11-12 травня в Ялті.

Одним з президентів, які підтвердили свою участь у саміті, був Броніслав Коморовський. Цю подію президент Польщі мав намір використовувати як можливість вплинути на українську владу. За його словами, Ялта повинна була стати "хорошою можливістю для того, щоб підказати українській стороні як вирішити внутрішні проблеми". Оскільки, за його словами, від цього залежить не тільки імідж України, а й перспектива ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. !zn

Читайте також:

Президент Польщі: З Тимошенко реально пора щось вирішувати

У Польщі Януковичу традиційно нагадали про європейські стандарти

Коморовський заступився за Україну: Заклики до бойкоту Євро-2012 неадекватні

Декриміналізація ст.365 КК полегшить життя чиновникам, які діють за межами своїх повноважень

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі