Компартія Китаю відмовляється від червоних килимів, транспарантів з гаслами і помпезних банкетів

Поділитися
Компартія Китаю відмовляється від червоних килимів, транспарантів з гаслами і помпезних банкетів © РИА Новости
Відтепер у поїздках по країні китайські керівники не повинні розраховувати на помпезну зустріч, зокрема килимові доріжки біля літака, транспаранти з гаслами і звані обіди. "Засідання не повинні бути занадто довгими, а порожні розмови взагалі виключаються", - цитують рішення Політбюро ЗМІ.

Нове партійне керівництво КНР вирішило істотно скоротити бюджет на протокол і відмовитися від червоних килимових доріжок, дітей, які зустрічають із квітами, і довгих телерепортажів про свої поїздки, повідомляють місцеві ЗМІ за підсумками засідання Політбюро ЦК Компартії, що завершилося 4 грудня в Пекіні.

Згідно з прийнятим рішенням, відтепер у поїздках по країні китайські керівники не повинні розраховувати на помпезну зустріч, зокрема килимові доріжки біля літака, транспаранти з гаслами і звані обіди. "Засідання не повинні бути занадто довгими, а порожні розмови взагалі виключаються", - цитує рішення Політбюро газета "Шанхай Дейлі".

- Китай обрав нове покоління керівників

Учасники засідання, на якому головував генеральний секретар КПК Сі Цзіньпін, ухвалили рішення скоротити витрати на візити чиновників по країні та за кордон до "мінімального рівня". Так, скоротиться число закордонних поїздок китайських чиновників, а також істотно зменшиться число членів китайських делегацій, які виїжджають за кордон. Партійних і державних лідерів Китаю, що прибувають в інші країни, відтепер не будуть зустрічати діти з квітами та представники місцевих китайських громад.

Окрім цього, члени політбюро наказують державним ЗМІ не пускати в ефір "порожні" репортажі про заходи лише тому, що в них бере участь та чи інша "важлива" особа. Згідно з прийнятим рішенням, повідомлення ЗМІ повинні бути лаконічними і змістовними. Спостерігачі визнали зміни наочною демонстрацією "нового стилю" китайської компартії, керівництво якої практично повністю оновилося на минулому в листопаді 18-му з'їзді. !zn

Читайте також:

Янукович вважає нового лідера Китаю щирим другом України

Китай обрав нове покоління керівників

У Пекіні відкрився з’їзд Компартії Китаю - країна готова до зміни керівництва

Євросоюз має намір виходити з кризи за допомогою співпраці з Китаєм

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі