Комуністи не підуть в коаліцію з Партією регіонів - Голуб

Поділитися
Депутат від Компартії України Олександр Голуб заявив, що сьогодні відверто протилежними залишаються підходи комуністів і регіоналів у політичній та економічній моделі країни, в питаннях для України співпраці з МВФ і СОТ, у прагненні партії влади в ЄС.

У нинішньому парламенті ніяких коаліцій немає. Про це сказав «Главкому» народний депутат від Компартії України Олександр Голуб.

«Буває тільки ситуативна більшість. Ми спостерігали не раз, коли Партія регіонів протягує через голосування антинародні реформи, використовуючи голоси «помаранчевих». І нагадаю, що комуністи з усіх принципових питань, що зачіпають інтереси народу, голосували завжди проти позиції і законопроектів Партії регіонів. Усім тим, хто сьогодні роздуває фальшиву тему про те, що, нібито, «комуністи співпрацюють з владою», я б радив тільки одне: загляньте на сайт Ради, подивіться результати голосування з принципових питань, і не ганьбіть, висмоктуючи з пальця фальшивки і провокаційні заяви», - заявив Голуб.

Він зазначив, що сьогодні «всім вже видно і зрозуміло», що «влада веде активну інформаційну війну проти комуністів, поки - на регіональному рівні, але думаю, що через тиждень це буде і на національному рівні».

Говорячи про конфігурацію майбутнього парламенту, Голуб зазначив, що «тут не все буде так однозначно, як комусь хотілося б». «Одне можу з упевненістю сказати, що при будь-якій конфігурації комуністи не голосуватимуть за жодну антинародну реформу. І будуть наполягати на своїх тезах про те, що олігархи повинні повернути державу і її багатство народу», - сказав він.

«А якщо повернуться до старих угод КПУ і ПР, то потрібно розуміти два принципових моменти. По-перше, це було питання тактики: ця угоду запобігла угоді між ПР і помаранчевими. По-друге, вона ґрунтувалася на конкретних зобов'язаннях ПР щодо цілого ряду принципових для Компартії питань. А саме: курс на Росію, входження до Митного союзу, дві державні мови, відмова від курсу на входження в НАТО. Як всім відомо, Партія регіонів не виконала переважну частину своїх зобов'язань і перед своїми виборцями, і перед КПУ», - заявив Голуб.

За його словами, сьогодні відверто протилежними залишаються підходи комуністів і регіоналів «в політичній та економічній моделі країни, в питаннях катастрофічної для України співпраці з МВФ і СОТ, безперспективного та ірраціонального прагнення партії влади в ЄС, ігнорування важливих інтеграційних процесів на пострадянському просторі, дефашизація гуманітарної сфери всередині держави, забезпечення рівних мовних і культурних прав для всіх громадян країни, незалежно від їхньої національності».

«То про які тоді спільні політичні союзи з ними сьогодні може йти мова?», - зазначив комуніст. !zn

Читайте також:

Симоненко: Влада розв’язала проти комуністів пропагандистську війну

Шахти Кривого Рогу принесли дохід у 9 бюджетів міста у «чужу кишеню» - Симоненко

Найбільше фальсифікацій буде на сході та півдні України, - Симоненко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі