Конгресмен: Переслідування опозиції в Україні ускладнить відносини на вищому рівні

Поділитися
Відносини США та Україна можуть погіршитися. Причина - ситуація з правами людини в Україні.

Конгресмен США Марсі Каптур заявляє, що вибіркове застосування правосуддя влади України щодо своїх політичних конкурентів позначиться на подальших відносинах між Україною та США на вищому рівні, повідомляє прес-служба Юлії Тимошенко.

«Останні дії українського уряду є перешкодою для демократії і прав людини. Я працювала десятиліттями на зміцнення зв`язків між США і України, і це може відбитися на відносинах між Україною, США і міжнародним співтовариством», - сказала Марсі Каптур під час зустрічі з дочкою Юлії Тимошенко Євгенією 3 лютого.

Як повідомляється на персональному сайті конгресмена, під час зустрічі з Є.Тимошенко М.Каптур висловила стурбованість у зв`язку з ув’язненням українського екс-прем’єра та погіршенням її стану здоров`я.

«Стан здоров`я колишнього прем`єр-міністра став серйозною проблемою. Деякі західні посли були позбавлені доступу до неї, відмовляють у доступі й особистим лікарям. Екс-прем`єру повинен бути гарантований доступ до адекватної медичної допомоги», - підкреслила М.Каптур.

Персональний сайт конгресмена також нагадує, що відразу ж після винесення вироку Ю.Тимошенко в так званій "газовій" справі в жовтні 2011 року М.Каптур внесла до Конгресу США резолюцію, яка засуджує політичну вмотивованість переслідування екс-прем’єр-міністра України. «Міжнародне співтовариство бачить в цьому судовому процесі проти колишнього прем`єр-міністра Юлії Тимошенко вибіркове переслідування, розпочате з політичних причин», - цитує сайт слова конгресмена.

Як відомо, зараз конгресмени США розробляють проект резолюції щодо України, до якої вперше пропонується включити пряму вимогу про звільнення екс-прем’єр-міністра й інших політв’язнів. В одному з проектів цієї резолюції міститься визначення "політичні в’язні", яке дотепер у США на політичному рівні застосовувалось лише стосовно Білорусі. !zn

Читайте також

Сенат США вважає звинувачення Тимошенко політично вмотивованими

Янукович вважає Тимошенко єдиною перешкодою на шляху України до ЄС

Справа Луценка в США: Керівництву ГПУ загрожує обмеження свободи пересування

Дочка Тимошенко в американському сенаті розповіла про репресії в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі