Конгрес США схвалив «законопроект Магнітського» разом із скасуванням поправки Джексона-Веніка

Поділитися
Російським чиновникам, причетним до порушення прав людини, офіційно заборонять в'їзд до США. До списку включено співробітників спецслужб, поліцейських вищої і середньої ланки, тюремних охоронців і лікарів, прокурорів, податкових аудиторів та інспекторів.

Палата представників конгресу США прийняла «законопроект Магнітського» про введення візових санкцій проти російських чиновників, причетних до загибелі у в'язниці російського юриста Сергія Магнітського, разом зі скасуванням обмежувальної торгової поправки Джексона-Веніка.

Аналогічний законопроект розглядається в сенаті, його буде прийнято до різдвяних канікул у грудні. Президент США Барак Обама може підписати закон до кінця року, після чого він набуде чинності.

«Список Магнітського» був підготовлений американським сенатором Бенджамін Кардін. У липні 2011 року держдепартамент США вніс імена російських офіційних осіб, що мають відношення до кримінального переслідування юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського, в «чорний список» на отримання віз. У нього включені співробітники спецслужб, поліцейські вищої і середньої ланки, тюремні охоронці й лікарі, прокурори, податкові аудитори й інспектори.

Поправка Джексона-Веніка була прийнята конгресом в 1974 році і вводила обмеження на торгівлю з СРСР. Причиною прийняття поправки стала відсутність у Радянському Союзі свободи еміграції. Зараз поправка формально продовжує діяти щодо Росії. З 1989 року США щорічно вводили мораторій на дію поправки, проте конгрес офіційно її не відміняв. !zn

Читайте також:

У США більше не вважають Україну демократичною державою

Британія зважилася офіційно передати Росії «список Магнітського» - нев'їзних чиновників


Комітет Конгресу США схвалив скасування поправки Джексона-Веніка щодо Росії

Комітет сенату США схвалив законопроект щодо «списку Магнітського»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі