Костенко: Система «Рада-3» зупинить роботу парламенту

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає, якщо у дію буде введення нова система для голосування «Рада-3», яка дозволяє голосувати лише особисто, робота Верховної Ради може зупинитись. Про це він сказав в ефірі «5 каналу».

«Я прогнозую, що вона не буде введена в дію, а якщо і буде введена то це на один тиждень максимум. Тому що далі парламент зупиниться у своїй роботі», - переконаний Костенко.

«Річ у тому, що коли уводилась ця система, нагадаю історію, очолював Верховну Раду Арсеній Яценюк, була демократична більшість, і тим не менше не змогли ввести її в дію бо в блоці Юлії Тимошенко був представлений великий капітал, який не ходить у Верховну Раду, ми не могли забезпечити присутність депутатів у стінах Верховної Ради. Український парламентаризм буде тоді працювати, навіть без системи «Рада-3», а депутат буде ходити на голосування персонально, коли у парламенті будуть представлені ідеологічні партії, а не бізнес проекти, так званні лідерські проекти які одразу оточує бізнес, який в парламенті мігрує – там де влада, там і бізнес», - додав політик.

Нагадаємо, що раніше у рамках боротьби із тими депутатами, хто голосує не лише за себе, але і за своїх колег голова Верховної Ради Володимир Литвин пообіцяв ввести у дію нову систему для голосування «Рада-3». За новою системою, кожен депутат ухвалюватиме рішення лише за себе.

За матеріалами «5 кананлу»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі