Кожем'якін збив даішника біля Українського дому

Поділитися
Депутат Андрій Кожемякін під час мітингу на підтримку української мови біля Українського дому збив полковника ДАІ. У міліції кажуть, що за попередніми даними у даішника перелом ноги.

4 липня о 13.00 під час акції на захист української мови на Європейській площі біля Українського дому був здійснений наїзд на заступника начальника відділу ДПС управління ДАІ міста Києва. За кермом мікроавтобуса, який наїхав на полковника ДАІ, був народний депутат від «БЮТ-Батьківщні» Андрій Кожем'якін.

Під час охорони громадського порядку працівник ДАІ помітив чорний мікроавтобус, який був припаркований у невстановленому місці з порушенням правил дорожнього руху.

«Підійшовши до автомобіля, офіцер попросив прибрати транспортний засіб. Народний депутат проігнорував законну вимогу правоохоронця. Натомість почав рух у бік сходів Українського будинку, під час якого скоїв наїзд на офіцера ДАІ. На місце події був викликаний автомобіль «швидкої допомоги», офіцеру була надана перша медична допомога і він був госпіталізований з попереднім діагнозом - перелом ноги», - повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві,.

Задля встановлення безпеки дорожнього руху та недопущення аналогічних порушень співробітники правоохоронних органів, які забезпечують охорону громадського порядку, створили ланцюг між мітингувальниками і проїжджою частиною на Європейській площі, повідомили в міліції.

Нагадаємо, що 3 липня Рада прийняла в цілому скандальний закон про основи державної мовної політики, який розширює сферу застосування російської мови, після чого опозиція почала акцію біля Українського дому. Вночі у табір протестувальників приходили представники майже всіх політичних сил, серед них Анатолій Гриценко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко. Всі вони закликали людей не розходитися, боротися за мову.

Люди з національними прапорами і партійними прапорами опозиційних сил розмістилися на ґанку і на сходах, що ведуть до будівлі, де на 11:30 запланована підсумкова прес-конференція президента України Віктора Януковича. Однак Янукович переніс прес-конференцію, призначивши на цей час нараду з керівниками парламентських фракцій.

Як повідомлялося, у середу, 4 липня, біля центрального входу до Українського дому на Європейській площі в Києві співробітники спецпідрозділу «Беркут» застосували сльозогінний газ проти опозиціонерів, що мітингують на захист української мови. !zn

Читайте також:

Опозиція кличе всіх на мітинг до Українського дому сьогодні о 18:00

«Беркут» відтіснив мітингувальників від Українського дому, застосувавши сльозогінний газ

Янукович збирає керівництво парламенту і лідерів фракцій, прес-конференція перенесена

Мітингувальники під Українським домом продовжили акцію протесту на захист української мови (фото)

Між «Беркутом» і захисниками української мови почалася бійка біля Українського Дому (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі