Кравчук запевняє, що закон про російську мову проштовхують без відома Януковича

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кравчук впевнений, що закон про російську мову у Верховній Раді проштовхують «яструби» з Партії регіонів. Посилається на особисту розмову з Януковичем півроку тому.

Президент України, почесний голова Партії регіонів Віктор Янукович не може впоратися з парламентськими «яструбами» зі своєї партії, які перед виборами хочуть прийняти закон про регіональні мови. Про це екс-президент Леонід Кравчук заявив в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ».

«Повірте, не все президент може зробити. Сьогодні у парламенті сидять такі «яструби», які напередодні виборів готові на будь-яку провокацію, аби задобрити виборців у мажоритарному окрузі Севастополя, бо у список їх уже навряд чи пустять. Той же Колесніченко відстоює свої особисті інтереси», - впевнений Кравчук.

При цьому він нагадав історію, що сталася півроку тому.

«Приблизно півроку тому я звернувся до президента з листом про гуманітарну політику, про мови в Україні, в якому виклав свою точку зору про неприпустимість мовних спекуляцій. Ми зустрілися. Він сказав мені: «Леоніде Макаровичу, я вас почув, це питання зараз не стоїть на порядку денному»», - розповів Кравчук.

Як повідомлялося, 24 травня у залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим, сталася бійка між народними депутатами.

Засідання 25 травня так і не відбулося через блокування опозицією трибуни та президії парламенту. !zn

Читайте також:

Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Рада повернеться до мовного питання через тиждень


Депутати продовжили парламентську бійку у студії Шустер Live (відео)

Партія регіонів починає ... і отримує

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі