Кравчук вважає, що повноваження Януковича міняти не потрібно

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Перший президент України вважає недоцільним змінювати повноваження глави держави.

Голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук не вважає за необхідне змінювати статус президента в оновленій Конституції. Про це він заявив на прес-конференції 20 червня.
"Я вважаю, що змінювати статус президента України ... немає потреби. Інша справа, що можна уточнити його (статус) дуже виважено, щоб не було жодного натяку на будь-які перетини (повноважень), на якісь посягання однієї гілки влади в іншу сторону. Це можна проаналізувати, але змінювати немає ніякої потреби", - сказав Кравчук.
Нагадаємо, він також заявив, що проект закону про внесення змін до Конституції надійде в парламент не пізніше початку 2014 року.
Президент Віктор Янукович підписав указ «Про Конституційну асамблею» 17 травня. Згідно з документом, Конституційна асамблея - спеціальний допоміжний орган при президенті України.
У завдання цього органу, які перераховані в положеннях про Конституційну асамблею, входить підготовка законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції України, організація суспільного, професійного (за участю міжнародних експертів) обговорення цього законопроекту, а також доопрацювання тексту за результатами такого обговорення. Потім асамблея надає доопрацьований текст змін до Конституції президенту України, який вносить його на розгляд Верховної Ради.
Конституційна асамблея утворена в складі 94 людей. Поки в ній немає представників опозиційних партій. Основну частину Конституційної асамблеї складають науковці, фахівці у правовій та юридичній сферах, судді Конституційного суду, глава Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал.
Головою асамблеї призначено Кравчука. !zn
Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі