Великі політсили скуповують місця в окружних виборчкомах у своїх "технічних" колег

Поділитися
© dvarulona.ru
Великі політичні партії, які не отримали за підсумками жеребкування представництва в окружкомах, будуть «банально купувати» місця у партій, які його отримали. Вже зараз в офісах «технічних» партій шикуються черги.

Окружні виборчі комісії не зможуть працювати в тому складі, в якому їх сформувала Центральна виборча комісія, і будуть переформовані, впевнені в Комітеті виборців України (КВУ).

«Сьогодні останній день, коли окружні виборчі комісії мають зібратися на свої перші засідання. Станом на вчора майже половина їх не зібралася, тому що дуже часто там випадкові люди, яких просто не можна знайти», - повідомив голова правління КВУ Олександр Черненко на прес-конференції в середу, 29 серпня.

«Вже зараз очевидно, що своєчасно вони не зберуться в тому складі, в якому вони сформовані, і працювати просто не зможуть», - додав він.

Тому найближчим часом в окружних комісіях почнуться ротації. При цьому політичні партії, які не отримали за підсумками жеребкування представництва в окружкомах, будуть «банально купувати» місця у партій, які його отримали.

«Є така неофіційна інформація, що в одного діяча, більш-менш відомого, є печатки шести з 19 партій, які мають право подавати своїх представників в комісії. Вже зараз в офіс цього діяча дуже велика черга за цими печатками», - заявив Черненко.

- Жеребкування ЦВК призвело до несправедливого представництва партій в окружних комісіях

Як повідомлялося, за підсумками жеребкування, проведеного ЦВК, право на включення своїх кандидатур до складу окружних комісій крім п'яти парламентських фракцій отримали 19 партій з 81, які подали подання.

Зокрема, квоту на включення своїх членів у всі 225 окружкомів отримали партії «Молодь до влади» і «Братство», які висунули по 1 кандидату в мажоритарних округах, «Русь єдина» (3 кандидата), в 221 окружкомі - партія «Русское единство» (5 кандидатів), у 220-ти - «Союз анархістів України» (1 кандидат), у 212-ти - партія «Єдина Родина» (1 кандидат).

У той же час партії «УДАР» Віталія Кличка та ВО «Свобода» не матимуть жодного місця в складі окружкомів. !zn

Читайте також:

Голова ЦВК: Кожна осудна політична сила здатна захистити результат на виборах

Партії «Удар» і «Свобода» залишилися без місць в окружних комісіях: жеребкування ЦВК

«Технічні» партії висувають кандидатів, щоб формувати комісії, - Магера

Голова ЦВК впевнений, що легітимність виборів поставлять під сумнів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі